Nevada (en daarmee Las Vegas) op schema om cannabis lounges te openen in 2022

Nevada (en dus Las Vegas) ligt op schema om cannabis lounges, zoals je ook kunt zitten en roken in een coffeeshop, mogelijk te maken in 2022.

0
Las Vegas Nevada coffeeshops
Foto via Curimedia: 'Las Vegas Skyline at night North' (Wikimedia Commons)
- Advertentie -

In de Verenigde Staten hebben ze het inmiddels ook begrepen: je kunt cannabis wel legaliseren, maar je moet het ook wel ergens kunnen gebruiken. De bevolking van Nevada, waar ook Las Vegas is in gelegen, koos er namelijk voor in 2016 al om cannabis te legaliseren. Maar veel hotels, appartementencomplexen en casino’s laten het gebruik van cannabis niet toe. Ook in of bij de cannabiswinkels mag er niet cannabis geconsumeerd worden. Maar afgelopen juni legaliseerde ook Nevada ‘coffeeshops’.

Cannabis lounges in Nevada vanaf eerste kwartaal of de eerste helft van 2022

Cannabis lounges liggen op schema om medio 2022 in Nevada te openen nadat de Interim Finance Committee vorige week woensdag groen licht heeft gegeven voor nieuwe financiering die de Cannabis Compliance Board (CCB) zal helpen toezicht te houden.

CCB Executive Director Tyler Klimas zei dat de items die door het Interim Finance Committee zijn aangenomen, $ 10,9 miljoen zouden vrij maken om 23 nieuwe fulltime medewerkers bij de regelgevende instantie te financieren.

Klimas voegde eraan toe dat dit functies zou omvatten die verantwoordelijk zijn voor het verlenen van vergunningen voor cannabislounges, pre-opening en doorlopende nalevingscontroles, achtergrondcontroles, vaststellingen van de geschiktheid van lounges en strafrechtelijk onderzoek.

Cannabis lounges zullen naar verwachting ook bijna $ 9,2 miljoen aan nieuwe inkomsten voor de staat toevoegen

“Om een ​​programma van deze omvang en complexiteit te implementeren, raakt het alle aspecten en alle kernfuncties van het bureau”, zei Klimas tegen wetgevers. “Dat is dus administratie en licenties. Dat zijn audits en inspecties. Dat is opsporing en dat is handhaving.”

Klimas voegde eraan toe dat het inhuren van dat personeel zou worden gespreid om kosten te besparen. Om de regels voor cannabislounges af te ronden die het CCB-personeel zal uitvoeren, werd $ 304.000 goedgekeurd voor het bestuur om samen te werken met het kantoor van de procureur-generaal.

Klimas zei dat het cannabisloungeprogramma naar verwachting ook bijna $ 9,2 miljoen aan nieuwe inkomsten zal toevoegen die zullen worden doorgesluisd naar het Pupil-Centered Funding Plan aan het einde van de fiscale 2022 jaar.

Voorstel kreeg tijdens de vergadering brede steun van de wetgevers

“Dit wordt een industrie die zichzelf terugbetaalt, en hopelijk in staat zal zijn om onderwijs te financieren op een manier die we volgens mij allemaal hier in de wetgevende macht zouden willen doen,” zei raadslid Steve Yeager, die AB341 introduceerde.

Nu de financiering is goedgekeurd door het Interim Finance Committee, hoopt de CCB ergens aan het einde van dit jaar bijeen te komen om te stemmen over de goedkeuring van regelgeving voor loungetoepassingen en licenties en om de vestigingen tot werkelijkheid te brengen.

“Alles gaat zoals gepland, we kijken naar in ieder geval het eerste kwartaal of de eerste helft van 2022”, zei Klimas. “Niet alleen om de lounges open te zien, maar dan is ook het eerste deel waar we die omzet zouden gaan realiseren.”

Denver, Colorado, en New York ging voor

Eerder dit jaar legaliseerde ook New York cannabis inclusief cannabis lounges. Zo ook Denver, de hoofstad van Colorado.