Aurora maakt verlies van $618,8 miljoen bekend in afgelopen kwartaal

Van die 618,8 miljoen dollar is overigens 505,1 miljoen dollar te wijten aan bijzondere waardeverminderingen aldus Aurora.

0
Aurora The Growery
- Advertentie -

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB) maakte eerder deze week de fiscale resultaten van het vierde kwartaal en het volledige jaar van 2022 bekend in een persbericht. Daaruit bleek dat het bedrijf maar liefst 618,8 miljoen dollar heeft verloren in het afgelopen kwartaal.

Verlies van 618,8 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal voor Aurora

Van die 618,8 miljoen dollar is overigens 505,1 miljoen dollar te wijten aan bijzondere waardeverminderingen. Daarover schrijven ze in het persbericht: “De bijzondere waardeverminderingen werden veroorzaakt door veranderingen in de marktomstandigheden voor cannabis en in de huidige kapitaalmarktomgeving, waaronder hogere leentarieven en lagere wisselkoersen.”

De rest van het verlies is op te maken uit de volgende tabel die werd geplaatst op Twitter, die te vinden is in het persbericht.

Reactie van Miguel Martin, de CEO van Aurora

In een reactie liet Miguel Martin, Chief Executive Officer van Aurora, weten in het persbericht: “We blijven de langetermijnwaarde van onze gedifferentieerde wereldwijde cannabisactiviteiten verbeteren door snel zeer winstgevende groeimogelijkheden te identificeren, kapitaal op een gedisciplineerde manier in te zetten en onze kostenstructuur te rationaliseren. We blijven de #1 Canadese LP in wereldwijde inkomsten uit medicinale cannabis en verwachten dat dit segment met hoge marges en hoge groei een belangrijke motor zal zijn voor toekomstige winstgevendheid. We blijven tegen 31 december 2022 een positieve aangepaste EBITDA-run verwachten en blijven op schema met onze eerder aangekondigde kostenbesparingsdoelstellingen van maximaal $ 170 miljoen aan besparingen op jaarbasis. Bovendien maakte onze versterkte balans een vervroegde terugkoop van $ 155,3 miljoen aan converteerbare schulden mogelijk in het vierde kwartaal van 2022, terwijl het ons de mogelijkheid bood om strategische en groeibevorderende acquisities na te streven. Deze omvatten onze aankoop van een meerderheidsbelang in Bevo Farms, een van de grootste leveranciers van gekweekte groenten en sierplanten in Noord-Amerika, en Thrive Cannabis, dat algemeen bekend staat om zijn bekroonde recreatieve merk Greybeard.”

Hij concludeerde: “Tijdens fiscaal 2022 stegen onze internationale netto-inkomsten voor medicinale cannabis met meer dan 70%; ons leiderschap in belangrijke markten zoals Duitsland, het VK, Australië en Polen demonstreert ons unieke, draagbare en winstgevende internationale medische programma. We beginnen tekenen van stabilisatie te zien in ons Canadese recreatiesegment voor volwassenen en zijn enthousiast over de bijdragen van de Thrive-acquisitie die onze premiumiseringsstrategie blijft bevorderen. Ten slotte begint onze investering in de wetenschap vruchten af ​​te werpen; we hebben gedurende het jaar negen nieuwe eigen cultivars op de markt gebracht, wat zorgt voor rotatie en variëteit aan consumenten en het stimuleren van significante verbeteringen in de opbrengst.”

In Nederland heeft Aurora in wietexperiment teler The Growery geïnvesteerd en neemt het deel aan de medicinale cannabis tender.