Het belangrijkste cannabisindustrie nieuws op een rijtje van week 38

Iedere week selecteren we voor de zondag het belangrijkste cannabisindustrie nieuws van de afgelopen week op een rijtje. Vandaag week 38.

0
cannabisindustrie cannabis industrie CBD marktomvang markt wereldwijd cannabis bezorging
- Advertentie -

Wist je dat we ook een tweewekelijkse nieuwsbrief hebben?

Belgische Liberale partij Open VLD wil cannabis legaliseren

Vorige week hebben de Vlaamse liberalen van de partij Open VLD ingestemd met een stelling van de jongeren partij Jong VLD dat cannabis in België gelegaliseerd moet worden.

Gezondheidscommissie Duitsland bezocht cannabisindustrie Californië

De gezondheidscommissie van de Bundestag bezocht legale cannabis kwekerijen, cannabiswinkels en test laboratoria op een recente trip naar Californië.

Legalisatie Tsjechië goed voor 26-75 miljoen euro per jaar voor staatskas

Volgens een nieuwe studie uitgevoerd door de Piraten Partij van Tsjechië kan de legalisatie van cannabis tussen de 650 miljoen en 1,8 miljard kronen per jaar opleveren voor de staatskas, zo’n 26 tot 75 miljoen euro per jaar aan belastingen.

New York keurt regels goed voor medicinale cannabis thuisteelt

Geregistreerde medicinale cannabis patiënten mogen 3 volwassen en 3 onvolwassen planten hebben tegelijkertijd in New York, maar ook mantelzorgers mogen helpen met de planten of ze zelfs kweken voor de patiënt.

Trial of the Plant krijgt vervolg in Hooggerechtshof Zuid Afrika

De Zuid Afrikaanse non-profit Fields of Green for ALL geeft een vervolg aan de Trial of the Plant rechtszaak die cannabis decriminaliseerde voor persoonlijk gebruik in 2019.

Aurora maakt verlies van $618,8 miljoen bekend in afgelopen kwartaal

Van die 618,8 miljoen dollar is overigens 505,1 miljoen dollar te wijten aan bijzondere waardeverminderingen aldus Aurora.

Wist je dat we ook een tweewekelijkse nieuwsbrief hebben?

Cannabis Industrie Awards 2023