Duitse minister van Financiën kondigt legalisering van cannabis aan in 2023

De minister van Financiën Christian Lindner heeft de legalisering van cannabis voor 2023 aangekondigd tijdens een FDP-evenement in Nedersaksen eerder deze maand.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

De Duitse federale minister van Financiën Christian Lindner (FDP) heeft de legalisering van cannabis voor 2023 aangekondigd tijdens een FDP-evenement in de staatsverkiezingscampagne in Nedersaksen eerder deze maand.

Duitse minister van Financiën volgt zijn collega’s en bevestigd aanstaande legalisering van cannabis in Duitsland in 2023

De uitspraken van de minister van Financiën zijn in lijn met zijn collega’s. Eerder dit jaar zei de minister van Gezondheid van Duitsland Karl Lauterbach dat nog dit jaar een cannabis legalisatie wetsontwerp zal worden gepresenteerd. Ook zijn collega minister van het ministerie van Justitie deed een duit in het zakje dit jaar door te zeggen dat de implementatie van het wetsvoorstel begin 2023 zal plaatsvinden.

Dat terwijl tijdens een presentatie van de SPD eerder deze maand duidelijk werd dat de legalisering van cannabis start met de decriminalisering van cannabis en thuisteelt start in de zomer van 2023, terwijl de legale verkoop pas van start zal gaan in januari 2024.

Ook doken eerder deze week beelden op van het bezoek van een delegatie van de gezondheidscommissie van de Bundestag, het federale parlement van Duitsland, aan Californië. Daarbij bezochten ze legale cannabis kwekerijen, maar ook cannabiswinkels.

Steun is er ook onder de Duitse bevolking. Volgens een recente peiling van Ipsos steunt meer dan de helft van de Duitsers het plan van de stoplichtcoalitie om over te gaan tot de legalisering en regulering van cannabis.