Gezondheidscommissie Duitsland bezocht cannabisindustrie Californië

De gezondheidscommissie van de Bundestag bezocht legale cannabis kwekerijen, cannabiswinkels en test laboratoria op een recente trip naar Californië.

0
Duitse wetgevers bezoeken californie kwekerijen cannabiswinkels
Foto via Twitter
- Advertentie -

Eerder deze week doken beelden op van het bezoek van een delegatie van de gezondheidscommissie van de Bundestag, het federale parlement van Duitsland, aan Californië. Daarbij bezochten ze legale cannabis kwekerijen, maar ook cannabiswinkels.

Duitse delegatie gezondheidscommissie op bezoek in Californië

Ze bezochten onder andere een cannabiswinkel en ontmoette lokale belanghebbenden en activisten in Oakland.

Maar ook cannabiswinkels die worden uitgebaat door ondernemers die zijn onderdrukt door de War on Drugs. Ook de belangrijke federale drugs- en verslavingscommissaris Burkhard Blienert was erbij.

Ook brachten ze een bezoek aan Lowell Farms om alles te leren verantwoorde cannabis productie van zaadje tot verkoop, inclusief energie- en waterbesparing.

Daarnaast bracht de delegatie een bezoek aan SC Labs om te leren over alle aspecten van laboratoriumtests, R&D en naleving van de regelgeving.

Daarnaast leerde het van Tim Peyton van Lowell Farms ook over biologische cannabis en living soil.

En Nederlandse politici en wetgevers dan?

Er is wel eens een delegatie geweest vanuit Nederland naar Canada, alleen hadden we daar vrij weinig aan, zoals stichting Legalize schrijft op Twitter.

“Dat deed deden Margot Coenraads en Pieter Tops al namens justitie. In hun rapportage, 5mnd na de Canadese regulering, bleek dat ze het Canadese beleid niet vonden werken. Er waren nog steeds illegale telers.”

Wat hadden ze dan ook echt verwacht na vijf maanden? Natuurlijk zijn er dan nog steeds illegale telers, en nog steeds. Maar dat betekent niet dat de legalisatie is gefaald. In tegendeel, het marktaandeel van de zwarte markt neemt gestaag af en 70% van de consumenten koopt inmiddels legale wiet. Het lijkt er dus eerder op dat de conclusie van het rapport al vast stond voordat ze zijn vertrokken.

Met de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod, waar ik de secretaris van ben, blijven we dan ook hameren in onze correspondentie met politici op een grondig bezoek door een delegatie aan de Verenigde Staten of Canada.