Trial of the Plant krijgt vervolg in Hooggerechtshof Zuid Afrika

De Zuid Afrikaanse non-profit Fields of Green for ALL geeft een vervolg aan de Trial of the Plant rechtszaak die cannabis decriminaliseerde voor persoonlijk gebruik in 2019.

0
Zuid Afrika Cannabis Social Clubs
- Advertentie -

De Zuid Afrikaanse non-profit organisatie Fields of Green for ALL maakte eerder deze week bekend in een persbericht dat ze hun Trial of the Plant rechtszaak, die cannabis voor persoonlijk gebruik decriminaliseerde, nieuw leven in gaan blazen: ‘Trial of the Plant 2’ hebben ze het dan ook genoemd.

Trial of the Plant 2: terug naar het Zuid Afrikaanse Hooggerechtshof

De originele Trial of the Plant zorgde voor een historische overwinning in het Hooggerechtshof die cannabis decriminaliseerde voor persoonlijk gebruik in 2019 en waarna de wet in Zuid Afrika moest worden aangepast.

En dus ging de Zuid Afrikaanse overheid aan het werk, op een vergelijkbare manier als in Mexico aan de hand is. Maar tot nog toe klopt het van geen kant. Op basis van het recht op zelfbeschikking, zijn na de decriminalisatie van cannabis in Zuid Afrika overal Cannabis Social Clubs ontstaan. Een recente uitspraak van Hooggerechtshof bepaalde echter dat cannabis clubs illegaal zijn.

Reden temeer dus om weer voor een rechtsgang te kiezen. Echter zijn sindsdien twee van de drie eisers (tragisch) komen te overlijden: Julian Stobbs en Clifford Thorp. Myrtle Clarke, partner van Stobbs, zet de strijdt echter strijdvaardig voort.

Daarvoor gaan ze in gesprek met hun advocaten van Cullinan and Associates ontmoeten en beperken ze de uitdaging om ‘niet te vechten over reeds veroverd gebied’.

In het persbericht schrijven ze:

Onze belangrijkste focus zal zijn om ervoor te zorgen dat iedereen die dat wil, de kost kan verdienen met cannabis, zoals zovelen hypocriet mogen doen door de teelt van en de handel in alles wat met alcohol en tabak te maken heeft. Daarnaast zijn we van plan om een ​​deel van de ratten en muizen te elimineren die zijn achtergelaten door het arrest van 2018 – die schijnbaar een kwartier bieden aan de staatspartijen en hun agenten om onze zwaarbevochten mensenrechten met voeten te treden.

Dat kunnen ze niet alleen en daarom zijn ze op zoek naar financiering, maar ook expertise. Houd daarom de Fields of Green for ALL website en/of sociale media in de gaten.

Het persbericht sloot af met een persoonlijk bericht van Myrtle Clarke:

“Sinds de verwoestende gebeurtenissen in de vroege ochtend van 3 juli 2020 is er geen onderzoek gedaan naar de moord op Julian. Er zijn nog 2 stukjes papier in zijn dossier op het politiebureau Diepsloot en die pagina’s zijn mijn verklaring. Toch gaat de Zuid-Afrikaanse politie door met het lastigvallen, profileren, arresteren, opsluiten en afpersen van leden van onze vreedzame cannabisgemeenschap. Genoeg is genoeg.”

Cannabis Industrie Awards 2023