Gemeente Tilburg weigert vergunning voor coffeeshop in Berkel-Enschot

Er is nog bezwaar mogelijk, de ondernemer achter Dispensary Legal gaat dan ook in beroep, maar voorlopig komt er geen coffeeshop in Berkel-Enschot.

0
Berkel-Enschot coffeeshop dispensary legal
Foto via Twitter / Dispensary Legal
- Advertentie -

De plannen voor de coffeeshop Dispensary Legal in winkelcentrum Koningsoord in Berkel-Enschot zijn voorlopig van de baan. De gemeente Tilburg heeft de vergunning geweigerd nadat de ondernemer tussentijds wijzigingen aanbracht in de aanvraag, wat volgens de regels niet is toegestaan. Burgemeester Weterings bracht het nieuws persoonlijk over aan de dorpsraad tijdens een bijeenkomst op donderdagavond.

Onzekerheid over definitief afwijzen en mogelijke alternatieve locatie

Het is momenteel onduidelijk of de plannen definitief zijn afgewezen of dat er eventueel nog een andere locatie in aanmerking komt voor een coffeeshop.

De naamswijziging van de aanvrager na de loting vormde de basis voor het weigeren van de vergunning.

Burgemeester Weterings benadrukte: “Mijn besluit om geen vergunning te verlenen aan deze partij is wat mij betreft definitief. Maar hij heeft nog wel de mogelijkheid om binnen zes weken bezwaar te maken.”

Protesten en zorgen van dorpsbewoners beïnvloeden besluit

In november uitten honderden inwoners van Berkel-Enschot hun bezwaren tegen de komst van de coffeeshop tijdens twee raadsvergaderingen in Tilburg.

Bijna 4500 inwoners ondertekenden een petitie tegen de coffeeshop, uit vrees voor verkeersoverlast en mogelijke risico’s voor de jeugd.

De dorpsraad is voorzichtig optimistisch na het besluit, maar benadrukte tegen Omroep Brabant dat de strijd nog niet volledig gestreden is.

Ondernemer zet plannen door

De ondernemer achter de geplande coffeeshop in Winkelcentrum Koningsoord, Berkel-Enschot, liet weten aan Omroep Brabant niet van plan te zijn het plan op te geven.

Hij gaat in beroep tegen het besluit van burgemeester Theo Weterings om de vergunning te weigeren.

De ondernemer, die uitgeloot is om de coffeeshop te openen, heeft al geïnvesteerd en ziet geen reden om te stoppen.

De coffeeshop had overigens normaliter in kunnen stromen in het Experiment gesloten coffeeshopketen, gezien de gemeente Tilburg een van de tien gemeenten is (stadsdeel Amsterdam-Oost even niet meegerekend).