Gezondheidsminister: Wiet rokende toeristen niet welkom in Thailand

Hij zei echter ook dat recreatief gebruik kan worden onderzocht zodra er een beter begrip van de drug is.

0
Thailand cannabis
- Advertentie -

De Thaise minister van Volksgezondheid ontmoedigde woensdag toeristen om het land alleen te bezoeken om wiet te roken, slechts twee maanden nadat nieuwe wetten waren aangenomen die de drug grotendeels hebben gedecriminaliseerd.

Wiet rokende toeristen in Thailand nog niet welkom

“We verwelkomen dat soort toeristen niet”, vertelde Anutin Charnvirakul aan verslaggevers volgens Reuters toen hem werd gevraagd naar recreatief cannabisgebruik onder buitenlandse bezoekers.

Thailand legaliseerde medicinale cannabis al in 2018 en decriminaliseerde als eerste Aziatische land de teelt van cannabis en het gebruik ervan in eten en drinken. Maar degenen die in het openbaar roken, riskeren een gevangenisstraf van drie maanden of boetes tot 25.000 baht (690,43 euro).

“Misschien komt het in de nabije toekomst”

Anutin zei echter ook dat recreatief gebruik kan worden onderzocht zodra er een beter begrip van de drug is. “Misschien komt het in de nabije toekomst”, zei hij.

Het cannabisbeleid van Thailand heeft ook de belangstelling getrokken van regionale buren zoals Maleisië dat wilt leren van Thailand.

Cannabis Industrie Awards 2023