Maleisië wil van Thailand leren over medicinale cannabis gebruik

Maleisië wil een eigen kader voor het gebruik van medicinale cannabis creëren en daarvoor leren van Thailand.

0
Maleisië vlag medicinale cannabis
- Advertentie -

Maleisië wil leren van het cannabisbeleid van Thailand, net name medicinale cannabis, zei een functionaris van het ministerie van Volksgezondheid afgelopen woensdag.

Thaise minister van Volksgezondheid gaat zijn Maleisische tegenhanger informeren over medicinale cannabis

De opmerkingen kwamen nadat de Thaise minister van Volksgezondheid zei dat hij zijn Maleisische tegenhanger volgende week zou ontmoeten tijdens een bijeenkomst van de APEC-ministers van Volksgezondheid, waar Thailand zijn werk op het gebied van legalisering van medicinale cannabis zal demonstreren.

Thailand legaliseerde medicinale cannabis al in 2018 en decriminaliseerde als eerste Aziatische land de teelt van cannabis en het gebruik ervan in eten en drinken.

“We ontwikkelen ons eigen kader voor het gebruik van cannabis voor medische doeleinden en willen van Thailand leren”, vertelde een Maleisische functionaris tegen Reuters. De Maleisische regering is geïnteresseerd in het leren van Thailand’s raamwerk voor medisch gebruik, voegde hij eraan toe.

Doodstraf voor hebben van meer dan 200 gram, maar medicinaal gebruik op doktersrecept is toegestaan in Maleisië

Op dit moment zijn de teelt en het recreatief gebruik van cannabis illegaal in Maleisië, en het bezit van meer dan 200 gram betekent een verplichte doodstraf wanneer je wordt gepakt.

Maar minister van Volksgezondheid Khairy Jamaluddin heeft eind vorig jaar gezegd dat de invoer en het gebruik van medicinale cannabis op doktersrecept is toegestaan ​​als het is geregistreerd en goedgekeurd door de Drug Control Authority.

Daarnaast zei Khairy in april dat de regering blij was met meer klinische studies naar het medicinaal gebruik van cannabidiol (CBD). Vorige maand zei het staatspersbureau Bernama dat het ministerie van Volksgezondheid van plan was om volgend jaar een aantal cannabidiol-producten te registreren na onderzoek naar hun veiligheid, hoewel goedkeuring voor de teelt nog ver weg is.

De Thaise minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul, de belangrijkste drijfveer achter de legalisering van cannabis voor medische doeleinden in zijn land, schat dat de industrie binnen vijf jaar meer dan $ 3 miljard waard kan zijn.

“We willen dat iedereen het eigendom van deze cannabisplant herkent”

“Onderwerpen van discussie zullen zijn hoe we dit soort beleid gezamenlijk kunnen bevorderen om economische en medische voordelen te creëren”, vertelde hij op een persconferentie in Bangkok. “We willen dat iedereen het eigendom van deze cannabisplant herkent”, zei hij woensdag. “Hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in dit veld, hoe meer ontwikkeling en onderzoek (het) zal creëren.”

Thailand heeft gezegd dat zijn cannabisbeleid medische en gezondheidsdoeleinden dekt, maar niet recreatief gebruik.