Toestemming Tilray om medicinale cannabis markt in Polen te betreden

Het Poolse ministerie van Volksgezondheid heeft naast de groothandelsgoedkeuring ook de medicinale cannabis van Tilray goedgekeurd voor farmaceutische distributie.

0
Tilray medical
Via Globe Newswire
- Advertentie -

Tilray (NASDAQ:TLRY) maakte eerder deze week bekend in een persbericht dat het goedkeuring heeft gekregen van de Poolse overheid om zijn medicinale cannabisproducten in Polen te commercialiseren en daarmee zijn productaanbod en distributie in apotheken in Europa uit te breiden.

Tilray Medical kan aan de slag in Polen met zijn medicinale cannabis producten

Denise Faltischek, Chief Strategy Officer en Head of International Business van Tilray, zei in het persbericht: “Ik ben buitengewoon trots op ons team in Europa voor het opnieuw uitbreiden van onze goedgekeurde autorisatie voor Tilray Medical-producten in heel Europa. Tilray zal blijven pleiten voor redelijke toegang voor patiënten tot betrouwbare en hoogwaardige medicinale cannabis in Europa en landen over de hele wereld.”

“(…)Tilray zal blijven pleiten voor redelijke toegang voor patiënten tot betrouwbare en hoogwaardige medicinale cannabis in Europa(…)”

In Polen heeft Tilray Medical meerdere samenwerkingsverbanden aangegaan met farmaceutische bedrijven om zowel medicinale cannabisproducten van Tilray als merkloze cannabisproducten te distribueren. Patiënten kunnen in Polen recepten voor medicinale cannabis verkrijgen via de huisarts van hun voorkeur.

Begin van dit jaar liet Tilray weten dat het zijn medicinale afdeling, die door de fusie ook de afdeling van Aphria betreft, onder brengt onder de gezamenlijke noemer Tilray Medical dat de merken voor medicinale cannabis van het bedrijf verenigt onder één strategie, missie en visie.

Later dit jaar maakte het bedrijf ook bekend dat zijn medicinale producten nu ook in Malta verkrijgbaar zijn op doktersrecept in de apotheken op het eiland.