Tilray’s medicinale cannabis producten nu beschikbaar in Malta

Tilray Medical heeft zijn eerste verkoop van medicinale cannabis in Malta afgerond. De producten zijn verkrijgbaar op doktersrecept.

0
Malta cannabis thuisteelt legaliseren legaliseert minister-president
- Advertentie -

Tilray (NASDAQ:TLRY) maakte vorige week bekend in een persbericht dat hun medicinale cannabis afdeling, Tilray Medical, de eerste verkoop van medicinale cannabis in Malta heeft afgerond. Tilray’s EU-GMP medicinale cannabisproducten zijn nu verkrijgbaar in apotheken in heel Malta.

Denise Faltischek, Chief Strategy Officer en Head of International Business van Tilray, zei in het persbericht: “Omdat de vraag naar cannabis in heel Europa blijft groeien, zijn we ongelooflijk trots om samen te werken met gevestigde en betrouwbare distributiepartners om nieuwe markten te voorzien van hoogwaardige medicinale cannabis die patiënten kunnen vertrouwen.”

In Malta kunnen patiënten via huisartsen recepten voor medicinale cannabis en een medicinale-cannabiskaart krijgen. Kaarten voor medicinale cannabis worden uitgegeven door de hoofdinspecteur van volksgezondheid van Malta.

Malta legaliseerde eerder ook thuisteelt en verkoop via clubs

Malta legaliseerde eerder ook al thuisteelt en de verkoop via non-profit clubs. Maar feitelijk heeft het meer weg van decriminalisering. Zo werd het bezit van 7 gram of minder cannabis voor persoonlijk gebruik gedecriminaliseerd. Voor mensen gepakt met meer dan 7 gram maar minder dan 28 gram, zal dat leiden tot een procedure voor de commissaris voor Justitie. Het wetsvoorstel staat dus ook de thuisteelt van maximaal vier cannabisplanten per huishouden toe. Voor mensen die niet zelf hun cannabis willen of kunnen kweken, zullen hun wiet ook kunnen gaan kopen bij gereguleerde clubs. Clubs waar je overigens niet zult kunnen zitten en roken, net zoals je in Spanje misschien gewend bent.

Eerder publiceerden we al het wetsvoorstel, evenals een interview en podcast met Andrew Bonello, president van de ReLeaf Malta NGO