Emerald Cup presenteert uniek cannabis classificatiesysteem

De grote Californische Emerald Cup cannabis cup, maakte deze week hun unieke classificatiesysteem bekend op basis van terpenen.

0
Emerald Cup cannabis classificatiesysteem
- Advertentie -

Het blijft een lastig iets: hoe classificeer je cannabis? En dan met name in een cannabis cup? Een van de grootste cannabis competities ter wereld, de Emerald Cup, maakte deze week hun unieke classificatiesysteem bekend.

Emerald Cup gooit cannabis classificatiesysteem over andere boeg

Vorig jaar maakte de Emerald Cup al bekend dat ze de inzendingen op basis van terpenen gingen classificeren. Dat kon mogelijk destijds nog wat vaag klinken, maar deze week hebben ze meer duidelijkheid verschaft.

In een bericht op Instagram lieten ze weten dat ze zes categorieën hebben tijdens de aanstaande cup in mei in Los Angeles, Californië:

  • Jacks + Haze (soortjes zoals Trainwreck, Durban Poison, Jack Herer, Lemon Haze)
  • Tropical + Floral (soortjes zoals Super Skunk, Hawaiian, In the Pines, Dream Queen)
  • OG’s + Gas (OG Kush, Chem Dawg, Sour Diesel, Gorilla Glue)
  • Sweet + Dreams (Tangie, Cherry AK, Purps, Blue Dream)
  • Dessert (Bubba Kush, Girl Scout Cookies, Gelato, Cakes)
  • Exotics (Zeldzame terpeenprofielen)
Emerald Cup terpenen cannabis cup
Via Emerald Cup / SC Labs

Kan dit in Nederland ook navolging krijgen?

Nou, met de huidige wetgeving niet echt. De redenen dat de Emerald Cup dit kan invoeren, is omdat ze naast de grootste zijn en dus heel veel deelnemers hebben, ze ook via een legale weg alle samples kunnen testen op terpenen en andere bestandsdelen. Dat laatste is in Nederland niet toegestaan. Ook tijdens het wietexperiment wordt er niet eens getest op terpenen.