Ook Tilray aandeelhouders keuren fusie met Aphria goed

Het gecombineerde bedrijf verwacht meer dan 17 procent van de omzet op de Canadese cannabis markt te bezitten.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

Vorige week maakte Yahoo Finance bekend dat de Tilray aandeelhouders de fusie met Aphria goed hebben gekeurd, nadat eerder al de Aphria aandeelhouders de fusie goedkeurden. Daarmee is de weg vrij voor het gecombineerde bedrijven om een nieuwe ‘behemoth’ te worden.

“Vanuit het perspectief van vrije handel kunnen we overal in Europa naar toe verzenden”

De combinatie van Aphria (NASDAQ:APHA) en Tilray (NASDAQ:TLRY) zou ‘s werelds grootste cannabisbedrijf op basis van omzet creëren, en een dominante speler op de Canadese cannabismarkt, zeiden beide bedrijven toen de deal in december werd aangekondigd. Aphria en Tilray schatten hun gecombineerde inkomsten voor de 12 maanden voorafgaand aan de aankondiging van de deal op $ 874 miljoen. Het gecombineerde bedrijf verwacht meer dan 17 procent van de omzet op de Canadese cannabis markt te bezitten.

“Ons gecombineerde bedrijf zal goed gepositioneerd zijn om groeimogelijkheden na te streven met onze end-to-end, EU GMP-toeleverings- en distributieketen”, liet Brendan Kennedy weten in december, CEO van Tilray, toen de deal werd aangekondigd.

“Vanuit het perspectief van vrije handel kunnen we overal in Europa naar toe verzenden”, voegde Aphria CEO Simon eraan toe.

Aphria aandeelhouders keurden eerder al fusie met Tilray goed

Aphria aandeelhouders stemden eerder in april al over de fusie. De stemming moest worden aangenomen door ten minste twee derde (66 2/3%) van de stemmen die op de vergadering werden uitgebracht door de aandeelhouders die virtueel stemden of vertegenwoordigd waren door een gevolmachtigde op de vergadering. Een totaal van 108.409.367 Aphria-aandelen waren vertegenwoordigd door een gevolmachtigde op de vergadering, wat ongeveer 34,43% van de uitgegeven en uitstaande Aphria-aandelen vertegenwoordigde. Van het totale aantal Aphria-aandelen stemde 99,38% VOOR de regeling.

In februari maakten de bedrijven bekend dat ze een gezamenlijke website hebben gelanceerd.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
529VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES