Greenlane wil verpakkingsbedrijf KushCo alweer van de hand doen

Greenlane fuseerde vorig jaar nog met KushCo, maar kondigde deze week aan dat het van plan is KushCo alweer van de hand te willen doen.

0
greenlane holdings marley natural
- Advertentie -

Greenlane (NASDAQ:GNLN), de groothandel in cannabis accessoires en e-sigaretten en sinds de overname van Concious Wholesale in 2019 ook actief in Nederland, maakte begin deze week bekend in een persbericht dat het van plan is om KushCo, sinds een fusie vorig jaar onderdeel van het bedrijf, alweer van de hand te willen doen.

KushCo geen onderdeel meer van de toekomst van Greenlane

Greenlane maakte maandag de financiële resultaten bekend voor het tweede kwartaal en de zes maanden eindigend op 30 juni 2022. Daarin stond een opvallende passage, gerelateerd aan KushCo:

Plan om de verpakkingsactiviteiten van het bedrijf te verkopen

Het bedrijf kondigt plannen aan om actief de mogelijkheden te onderzoeken om zijn verpakkingsactiviteiten te verkopen en te herinvesteren in de consumentenmerkenactiviteiten van het bedrijf. Deze actie is in overeenstemming met de strategie van het bedrijf om een merkhuis van wereldklasse op te bouwen en dient om de aanzienlijke niet-erkende waarde van zijn verpakkingsactiviteiten te ontsluiten, waarvan wij geloven dat deze niet correct geprijsd is in onze huidige marktkapitalisatie en ongeveer 15-20% uitmaakt van totale bedrijfsopbrengsten. Als een transactie of een reeks transacties wordt voltooid, wordt verwacht dat de verkoop ook het werkkapitaal en de opslagvereisten van de Vennootschap aanzienlijk zal verminderen. We kunnen geen garanties geven over de timing van deze verkoop en zullen verdere updates verstrekken zodra deze beschikbaar zijn.

De activiteiten van KushCo omvatten tussen de 15% en 20% van de totale omzet van het bedrijf, aldus Greenlane.

Elke verkoop zou ook ‘het werkkapitaal en de opslagvereisten van het bedrijf aanzienlijk verminderen’, aldus het persbericht.

Greenlane kondigde in maart belangrijke kostenbesparende maatregelen aan, en het bedrijf zei dinsdag dat deze initiatieven hebben geleid tot verwachte besparingen ter waarde van meer dan $ 1,4 miljoen per jaar.

Greenlane rapporteerde een nettoverlies van $ 14,5 miljoen voor het kwartaal eindigend op 30 juni, met een omzet van $ 39,9 miljoen.

Koers Greenlane weer positief na omgekeerde aandelensplitsing goed

Tot dusver heeft de recent goedgekeurde omgekeerde aandelensplitsing goed uitgewerkt voor Greenlane, want het bedrijf staat weer ruim boven de minimale ondergrens om op de NASDAQ genoteerd te blijven.

In juni en juli deed het bedrijf achtereenvolgens een update van hun aangekondigde plan om 30 miljoen dollar te generen en verkocht het zijn aandeel in VIBES vloei. Recentelijk kondigde ze daarnaast aan dat het bedrijf zich heeft verzekert van een $15 miljoen op activa gebaseerde lening.