Bestuur Greenlane keurt omgekeerde aandelensplitsing goed

De omgekeerde aandelensplitsing is in de eerste plaats bedoeld om Greenlane te laten voldoen aan de minimale biedprijsvereiste voor het behouden van haar notering aan de NASDAQ.

0
greenlane holdings marley natural
- Advertentie -

Greenlane (NASDAQ:GNLN), de groothandel in cannabis accessoires en e-sigaretten en sinds de overname van Concious Wholesale in 2019 ook actief in Nederland, maakte vorige week bekend in een persbericht dat het bestuur akkoord is met een omgekeerde aandelensplitsing.

Omgekeerde aandelensplitsing Greenlane bedoelt om notering aan NASDAQ te behouden

De omgekeerde aandelensplitsing is in de eerste plaats bedoeld om Greenlane te laten voldoen aan de minimale biedprijsvereiste voor het behouden van haar notering aan de NASDAQ. Het nieuwe CUSIP-nummer voor de gewone aandelen van klasse A na de omgekeerde splitsing is 395330202.

Na de omgekeerde splitsing blijft de nominale waarde van de gewone aandelen van klasse A ongewijzigd op $ 0,01 per aandeel en blijft de nominale waarde van de gewone aandelen van klasse B ongewijzigd op respectievelijk $ 0,0001 per aandeel. De omgekeerde splitsing zal het toegestane aantal gewone aandelen of preferente aandelen niet veranderen. Er zullen geen fractionele aandelen worden uitgegeven in verband met de omgekeerde splitsing, en aandeelhouders die anders recht zouden hebben op een fractioneel aandeel, zullen in plaats daarvan een contante betaling ontvangen die gelijk is aan een dergelijke fractie vermenigvuldigd met het gemiddelde van de slotverkoopprijzen van de gewone aandelen van klasse A op de NASDAQ gedurende de vijf opeenvolgende handelsdagen onmiddellijk voorafgaand aan de ingangsdatum. De omgekeerde splitsing zal alle aandeelhouders uniform beïnvloeden en zal het procentuele belang van aandeelhouders in het eigen vermogen van Greenlane niet veranderen.

De omgekeerde splitsing zal het aantal uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van klasse A verminderen van ongeveer 137,5 miljoen tot ongeveer 6,9 miljoen en het aantal uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van klasse B verminderen van ongeveer 5,2 miljoen tot ongeveer 260.000.

In juni en juli deed het bedrijf achtereenvolgens een update van hun aangekondigde plan om 30 miljoen dollar te generen en verkocht het zijn aandeel in VIBES vloei.