Greenlane kondigt update aan over plan om $ 30 miljoen te genereren

Greenlane verkoopt het hoofdkantoor, leent bij en doet overtollige en verouderde voorraad van de hand laat het weten in een persbericht.

0
greenlane holdings marley natural
- Advertentie -

Greenlane (NASDAQ:GNLN), de groothandel in cannabis accessoires en e-sigaretten en sinds de overname van Concious Wholesale in 2019 ook actief in Nederland, heeft vorige week in een persbericht een update gegeven van hun aangekondigde plan om 30 miljoen dollar te generen.

Greenlane verkoopt hoofdkantoor, leent bij en doet overtollige en verouderde voorraad van de hand

Zoals eerder aangekondigd in maart 2022, omvat deze strategie om $30 miljoen aan niet-verwaterende liquiditeit te genereren de volgende primaire componenten:

  1. Het veiligstellen van een op activa gebaseerde lening om de behoefte aan werkkapitaal te ondersteunen;
  2. Verkoop van het hoofdkantoor van het bedrijf in Boca Raton, Florida; en,
  3. Beëindiging en verkoop van niet-kernvoorraad en voorraad met een lagere marge.

De afgelopen drie maanden is Greenlane bezig geweest met een intensief en veelomvattend proces om de ideale partner te selecteren voor een op activa gebaseerde lening die de behoefte aan werkkapitaal kan ondersteunen. Het bedrijf is in onderhandeling over deze leningsfaciliteit en verwacht begin Q3 2022 een overeenkomst te sluiten, die naar verwachting zal resulteren in meer dan $ 10 miljoen aan liquiditeit.

Bovendien heeft het bedrijf zijn hoofdkantoor in mei 2022 te koop aangeboden en heeft het aanzienlijke belangstelling gekregen van verschillende kopers te midden van een sterke commerciële vastgoedmarkt in Florida. Gezien de beslissing van het management om over te stappen op een hybride werkmodel, is het bedrijf van plan de bovenste verdieping aan een andere huurder te verhuren totdat het gebouw is verkocht. Samen met dit initiatief is het bedrijf bezig met de verkoop van andere niet-kernactiva, die, indien ze samen met het gebouw worden verkocht tegen de door het management verwachte verkoopprijs, naar verwachting nog eens $ 10 miljoen aan liquiditeit zullen genereren.

Ten slotte werkt het bedrijf aan de verkoop via haar overtollige en verouderde (“E&O”) voorraad van niet-strategische producten met een lagere marge, samen met het verminderen van het algemene voorraadniveau. In mei startte het bedrijf zijn officiële E&O-verkoopprogramma intern en heeft sindsdien meer dan $ 1 miljoen aan eerder gereserveerde E&O-voorraad verkocht. Het management verwacht dat de opbrengst van deze E&O-verkopen, in combinatie met een algemene verkoop van andere niet-kernmerken van derden, naar verwachting meer dan $ 10 miljoen aan liquiditeit voor het bedrijf zal genereren.

In totaal is het bedrijf van mening dat het tegen eind 2022 meer dan $30 miljoen aan liquiditeit op niet-verwaterende basis kan genereren als al deze maatregelen succesvol zijn.

“(…)hypergefocust op het volledig uitvoeren van dit plan om de liquiditeit te stimuleren(…)”

“We zijn enthousiast over de snelheid en schaal van onze inspanningen om substantiële niet-verwaterende liquiditeit te genereren, vooral tegen de achtergrond van deze uitdagende macro-omgeving”, aldus Nick Kovacevich in het persbericht, CEO van Greenlane. “Gezien de huidige depressieve toestand van de bredere kapitaalmarkten, zijn we hypergefocust op het volledig uitvoeren van dit plan om de liquiditeit te stimuleren die we nodig hebben om het bedrijf te runnen en te laten groeien.”

Gisteren liet het bedrijf daarnaast weten in een persbericht dat ze aan een investeerder voor 5,4 miljoen dollar aan aandelen hebben verkocht.

Cannabis Industrie Awards 2023