Bezocht: Green Tech 2021 in de RAI Amsterdam

Jef Martens bezocht de GreenTech 2021 in de RAI van Amsterdam waar via medicinale cannabis de cannabisindustrie is vertegenwoordigd.

0
- Advertentie -

Voor mij is 2021 het eerste jaar dat ik op de GreenTech beurs ben. Ik kwam voor de pandemie regelmatig op beurzen. Je haalt er, mits je je inleest, uitzoekt en lezingen bezoekt vrijwel altijd nieuwe inzichten op. Al is het maar door de smalltalk op wachtmomenten, rijen en introducties bij toevallige ontmoetingen.

Dit jaar in sterk afgeslankte vorm, de GreenTech in de RAI te Amsterdam. Een geluk denk ik qua versoepelingen in de corona maatregelen. Het voelt toch wel even gek om met zoveel mensen bijeen te komen. De regels zijn strikt, je moet eerst een corona QR-code tonen of iets anders wat bewijst dat je negatief getest bent, hersteld en/of ingeënt. Dan ontvang je een armband en mag je naar de hoofdingang.

Foto van de corona maatregelen bij e registratiehal ingang E bij de RAI
Coronamaatregelen bij de RAI 2021 zorgen voor extra tijd en wandelingen

Deelgebied medicinale cannabis

Beurzen zijn een en al marketing. Dat is een vak op zich dat je moet leren begrijpen. Consumentenbeurzen zijn enorm over de top. Zakelijke beurzen kunnen dat ook zijn. Meestal is het een oriëntatie en onderhandelingsplaats. Voor de meeste bedrijven een goede manier om klanten in de regio weer eens te spreken.

Via medicinale cannabis is de sector vertegenwoordigd

De organisatie GreenTech heeft een visie om de nieuwste dingen te tonen. Dat gebeurt qua inhoud en exposanten. Zo heeft men enkele jaren terug al onderkend dat cannabis een belangrijk onderwerp is. Via medicinale cannabis is de sector vertegenwoordigd. Opvallend bijvoorbeeld dat veel van de opzet de ‘vrucht/bloem’ kant van de cannabis plant benadrukt. De vezelhennep variant was/is dit jaar in elk geval ondervertegenwoordigd.

Verschillende terugkomende partijen, nationaal en internationaal. Dat maak ik op tijdens enkele van de presentaties. Bijvoorbeeld heeft een spreker het over ‘fijn dat ik er weer mag zijn’ of een presentator het over ‘de verschillen met de vorige keer’ volgens gast X.

Producten en diensten in de sector

Uitsnede (foto) uit de GreenTech promovideo over de beurs 2021 met enkele exposanten stands
Uitsnede (foto) uit de GreenTech promovideo over de beurs 2021 met enkele exposanten stands

Het aanbod en totaaloverzicht van alle partijen gaan we niet in detail kunnen bespreken. Bekijk daarvoor de website van de organisatie. Geregistreerden vinden via de website de presentaties en sprekersprofielen. Deze editie is namelijk zowel online als ter plaatse te volgen.

de gemiddelde exposant is werkzaam in een van de vele soorten toeleveranties

Om toch een beeld te schetsen: de gemiddelde exposant is werkzaam in een van de vele soorten toeleveranties. Of het gaat nu om gebouwen, machines, gebruiks- of verbruiksproducten, automatisering, sensors en metingen, of advies op maat.

De medicinale cannabis is daarnaast neergezet als de volgende innovatieve vruchten-plant. De daarbij horende voorbeelden zijn dan een autonome ontblader machine, totaal oplossingen met glastuinbouw, groeimedium en biologisch afbreekbare potten.

GreenTech heeft tot aan het ruwe, gedroogde tussenproduct van medicinale cannabis de waardeketen in het portfolio. Opslag, distributie en verpakking(en) waren niet vertegenwoordigd.

Tot vandaag kun je terecht bij de beurs

Zit je dus in de sector, is het wellicht slim om toch even te kijken bij de beurs. Tot vandaag 17:00 kun je terecht op de beursvloer van de RAI. Registratie gaat via de website, vergeet niet een geldig ID en een Coronacheck QR-Code mee te nemen. Ben je nou niet in de mogelijkheid of wil je toegang tot de presentaties, zoals die van gisteren? Maak een profiel aan en bezoek de beurs virtueel.

Tot vandaag 17:00 kun je terecht op de beursvloer van de RAI

Zo kun je dan de sessie in de Vision Stage terugzien van de laatste trends qua medicinale cannabis markt in de EU en de sessie over Medicinal Crops met verschillende experts op het Xpert Theatre waar we hier een diepte artikel over hebben.

Ook kun je zo nog in contact komen met de verschillende exposanten, in de verschillende sectoren zoals hierboven al genoemd. Ook zijn er online artikelen zoals die van Hortinergy over de geautomatiseerde cannabis kweekkas.

Lees ook het tweede deel van Jef Martens zijn bezoek aan de GreenTech 2021 beurs over de Medicinal Cannabis presentaties.