Greenlane mag in VS toch B2B e-sigaretten producten versturen

Greenlane heeft een uitzondering van de United States Postal Service ontvangen waardoor ze toch B2B e-sigaretten producten mogen versturen.

0
greenlane holdings marley natural
- Advertentie -

Greenlane Holdings, Inc. (NASDAQ:GNLN) kondigde deze week aan in een persbericht dat het goedkeuring gekregen van de United States Postal Service (USPS) voor een zakelijke en regelgevende uitzondering op de Prevent All Cigarette Trafficking Act (PACT Act), waardoor Greenlane verdampers en accessoires kan verzenden die zijn geclassificeerd als elektronische nicotineafgiftesystemen (ENDS) producten aan andere conforme bedrijven. Met deze nieuwe goedkeuring komt meer dan 97% van de totale jaaromzet in aanmerking voor verzending per vracht, USPS of grote vervoerders, en de impact van de PACT Act wordt teruggebracht tot minder dan 3% van de jaaromzet.

Greenlane ontvangt uitzondering van de United States Postal Service

De onlangs gewijzigde PACT-wet verbiedt onder meer het verzenden van ENDS-producten via de USPS en heeft geleid tot andere verzendbeperkingen door particuliere vervoerders. Hoewel deze wet bedoeld was om van invloed te zijn op apparaten voor het verdampen van nicotine, werd het ook toegepast op andere apparaten die worden gebruikt voor het verdampen van vloeistoffen en oliën, met gevolgen voor de hennep- en cannabisindustrie. Met de goedkeuring van de USPS kan het bedrijf nu zendingen die dergelijke producten bevatten terug naar de USPS brengen, waardoor de kosten worden verlaagd en de klantervaring wordt verbeterd. De goedkeuring stelt het bedrijf ook in staat zijn logistieke capaciteiten aan te bieden om de ENDS-producten van andere bedrijven te distribueren.

“We zijn verheugd deze goedkeuring van USPS te krijgen om ENDS-producten business-to-business te verzenden”

“We zijn verheugd deze goedkeuring van USPS te krijgen om ENDS-producten business-to-business te verzenden”, aldus Nick Kovacevich in het persbericht, CEO van Greenlane. “We blijven geloven dat in een sterk gereguleerde industrie – die in de loop van de tijd alleen aan strengere regelgeving zal worden onderworpen – bedrijven met een aanzienlijke omvang, schaal, middelen en robuuste nalevingsprogramma’s in staat zullen zijn om met succes te voldoen aan de wettelijke vereisten. Uit de goedkeuring blijkt dat Greenlane goed gepositioneerd is als een NASDAQ-beursgenoteerde marktleider met een bewezen geschiedenis van naleving om door dit steeds veranderende regelgevingslandschap te navigeren en onze activiteiten te blijven versnellen.”

Kovacevich vervolgde: “Hoewel we ons zullen blijven concentreren op de verkoop van onze eigen eigen interne merken, blijven we met trots een strategische leverancier en distributeur van toonaangevende merken van derden die complementair zijn aan ons bedrijf en waarde bieden voor onze klanten. Veel bedrijven zijn al begonnen contact op te nemen in de hoop gebruik te kunnen maken van onze structuur, processen, netwerk en nalevingspositie. Onze boodschap aan bedrijven is dat ‘als u problemen ondervindt bij het verzenden via de PACT-wet en u wilt onderzoeken hoe u Greenlane als een distributiepartner, neem dan contact op.’ We verwelkomen vragen van alle klanten wiens toeleveringsketens zijn verstoord als gevolg van de PACT-wet.”