Groningen coffeeshop armer na definitieve sluiting coffeeshop Taveerne Oasis

De eigenaar van coffeeshop Taveerne Oasis is onbereikbaar en de gemeente zwijgt: leeggehaalde shop laat vragen onbeantwoord.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Sinds het begin van het jaar zijn de deuren van de populaire coffeeshop Taveerne Oasis in Groningen gesloten, met weinig tot geen communicatie over de redenen achter deze plotselinge sluiting. Op oudjaarsavond verschenen plakkaten op de deur met een summier bericht over de tijdelijke sluiting, maar sindsdien is er weinig opheldering geweest. Ondanks geruchten over heropening, blijft de locatie nu leeg en verlaten.

Coffeeshop Taveerne Oasis inmiddels leeggehaald

De voormalige coffeeshop Taveerne Oasis is niet alleen gesloten, maar inmiddels ook volledig ontmanteld, met alleen enkele verklarende briefjes op de deur die herinneren aan wat ooit een bruisende locatie was.

De eigenaar blijft onbereikbaar en de gemeente Groningen weigert commentaar te geven, waardoor het mysterie achter de sluiting onopgelost blijft.

Afname coffeeshops in Groningen: 10 over, ruimte voor 14

De sluiting van coffeeshop Taveerne Oasis vertegenwoordigt een grotere trend van afnemende coffeeshops in Groningen.

Hoewel de gemeente ruimte biedt voor veertien coffeeshops, zijn er momenteel slechts tien actief. Deze afname roept vragen op over de redenen erachter: is er minder vraag naar cannabis, zijn er problemen met vergunningen of speelt het aankomende wietexperiment een rol?

Woordvoerder Hans Coenraads van de burgemeester gaf aan Sikkom aan dat er momenteel geen aanvragen lopen voor nieuwe coffeeshops: “Daar moet een openbare procedure voor worden opgestart en dat hebben we de afgelopen periode niet gedaan in afwachting van de start van het wietexperiment.”