Minister en burgemeesters Tilburg en Waalwijk bezoeken teler en coffeeshop

De minister van Medische Zorg Pia Dijksta en de burgemeesters van Tilburg en Waalwijk bezochten afgelopen vrijdag wietproef teler Fyta en coffeeshop Shiva in Tilburg.

0
Minister Pia Dijkstra burgemeester tilburg theo weterings bij wietroef teler Fyta in Waalwijk
Foto via Instagram
- Advertentie -

Afgelopen vrijdag werd niet alleen aangekondigd dat de overgangsfase van het wietexperiment van start zal gaan op 17 juni, en een WOO-besluit gepubliceerd, maar ook maakte de demissionaire minister van Medische Zorg Pia Dijksta (D66) bekend dat ze samen met de burgemeesters van Tilburg en Waalwijk een teler (Fyta) hadden bezocht en coffeeshop Shiva in Tilburg.

Minister van Medische Zorg Pia Dijksta en burgemeesters van Tilburg en Waalwijk bezoeken wietproef teler Fyta en coffeeshop Shiva in Tilburg

Zo schreef de minister namelijk op Instagram:

Afgelopen december startte de aanloopfase van het Experiment gesloten coffeeshopketen (ook wel Wietexperiment genoemd). Vanaf dat moment mogen de coffeeshops in Breda en Tilburg gereguleerd geteelde wiet verkopen. Vandaag bezocht ik een teler en een coffeeshop om te horen wat de eerste ervaringen zijn met de aanloopfase.

Samen met burgemeesters Sacha Ausems @burgemeesterausems (@gemeentewaalwijk) en Theo Weterings @burgemeestertheoweterings_ (@gemeentetilburg) ging ik langs bij een teler. Ik was onder de indruk van de professionele aanpak van de teler, die ons alle stappen van het productieproces zien. Ook bezochten we een coffeeshop in Tilburg. Hier spraken we over wat deze coffeeshophouders doen aan preventie en voorlichting aan bezoekers. Daarnaast was het mooi om te horen dat de gereguleerde producten goed worden ontvangen door klanten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pia Dijkstra (@ministermz)

Ook Theo Weterings, burgemeester van Tilburg, plaatste er een Instagram post over met bijbehorende onderstaande beschrijving:

Het Wietexperiment🍃 Vandaag praten we minister Pia Dijkstra (@ministermz) bij over de eerste weken van het “Experiment Gesloten Coffeeshopketen” (zoals het #wietexperiment officieel heet). We bezochten een Tilburgse coffeeshops om te horen wat de praktijkervaringen tot nu toe zijn.

Het eerste leerpunt hebben we, samen met de betrokken ministers, al kunnen oplossen. Vanaf morgen mogen de coffeeshops in #Tilburg en #Breda (vanwege de grote vraag naar gereguleerde cannabis) een grotere voorraad hebben.
Tilburg doet samen met Breda mee aan de aanloopfase “Experiment Gesloten Coffeeshopketen”. Bij het experiment wordt gekeken of er een systeem kan komen waarbij coffeeshops op legale manier bevoorraad kunnen worden door gecertificeerde telers, in plaats van via illegale de achterdeur.