Henk de Vries’ The Bulldog wil €49 miljoen schadevergoeding van Red Bull

Ze eisen maar liefst €49 miljoen van Red Bull en ze hebben beslag laten leggen bij Red Bull en hun bankrekeningen blijkt uit documenten verkregen door Quote.

0
Bulldog Energy Drink Red Bull
Screenshot van The Bulldog website.
- Advertentie -

Vorige week maakte het blad Quote bekend dat er een rechtszaak is aangespannen vanuit The Bulldog. Henk de Vries zijn bedrijf wil namelijk €49 miljoen schadevergoeding van Red Bull voor de geleden schade.

Update, 2 november: Red Bull verliest zelf aangespannen kort geding van The Bulldog

Beslag laten leggen bij Red Bull en hun bankrekeningen: The Bulldog wil €49 miljoen zien

Red Bull vond namelijk dat het energiedrankje van The Bulldog, wat in 2003 werd geïntroduceerd, met het gebruik van het woordje ‘bull’ merkinbreuk zou maken. The Bulldog zou ten onrechte profiteren van de wereldwijde bekendheid van Red Bull. De naam zou verwarrend zijn.

in 2017 oordeelde het Europese Hof dat The Bulldog géén inbreuk had gemaakt op het merkenrecht van Red Bull

Maar in 2017 oordeelde het Europese Hof dat The Bulldog géén inbreuk had gemaakt op het merkenrecht van Red Bull.

Nu weten we dus dat The Bulldog het daar niet bij laat zitten. Ze eisen maar liefst €49 miljoen van Red Bull en ze hebben beslag laten leggen bij Red Bull en hun bankrekeningen blijkt uit documenten verkregen door Quote. Dat werd bevestigd na een belletje van Quote aan De Vries, die op zijn beurt doorverwees naar zijn advocaat.

Volgens de advocaat zouden meerdere pogingen zijn gedaan om in gesprek te raken met Red Bull. Daarom gaat in november de rechtszaak van start. Red Bull Nederland liet Quote weten dat het de rechtszaak afwacht.

Henk de Vries was overigens in 2020 uitgebreid te zien in de zes-delige documentaireserie ‘Cannabis’.

Cannabis Industrie Awards 2023