RAI: ‘Amsterdam Cannabis Expo 2022’ bestaat niet

Op hun website waarschuwt de RAI Amsterdam voor de Amsterdam Cannabis Expo 2022: 'LET OP: NIET BESTAAND EVENEMENT GEADVERTEERD'. Toch zijn meerdere bedrijven er in getuimeld.

0
Amsterdam Cannabis Expo 2022
Screenshot van de website.
- Advertentie -

Vorige week plaatste de RAI van Amsterdam een artikel op hun website ‘LET OP: NIET BESTAAND EVENEMENT GEADVERTEERD’, referent aan de Amsterdam Cannabis Expo 2022 die zou plaatsvinden van 24 tot 26 november in het RAI Convention Centre in Amsterdam.

Amsterdam Cannabis Expo bestaat helemaal niet volgens de RAI

Het volledige bericht is als volgt:

LET OP: NIET BESTAAND EVENEMENT GEADVERTEERD

RAI Amsterdam wordt in een aantal online uitingen genoemd als locatie voor een niet bestaand evenement. Het betreft ‘Amsterdam Cannabis Expo 2022’, dat volgens de uitingen van 24 tot 26 november 2022 zou plaatsvinden in het RAI Convention Centre in Amsterdam. Potentieel geïnteresseerden hebben ons hierover geïnformeerd. Helaas vernemen wij dat er reeds een aantal geïnteresseerden is ingegaan op betalingsverzoeken van de ‘organisatie’ om te exposeren. Zij hebben zich inmiddels gemeld of aangifte gedaan bij de autoriteiten.

Wij willen benadrukken dat dit evenement niet bij ons plaatsvindt, op geen enkele wijze aan ons is gelieerd en dat wij de praktijken van deze organisatie ten zeerste veroordeelt. Partijen die het betreffende evenement adverteren zijn door ons geïnformeerd over de onjuistheid.

Een zeer kwalijke zaak dus. Eerder dit jaar speelde ook al zoiets met de Canna World Cup die met veel bombarie werd aangekondigd en meerdere keren werd uitgesteld.

Twee jaar geleden gingen de alarmbellen al af

Twee jaar geleden waarschuwden we op deze website ook al voor de Amsterdam Cannabis Expo. Toen al gaf de RAI in een reactie aan op Twitter dat zij niets van het evenement afwisten.

Nadat Spliff Seeds op twitter zich destijds hardop afvroeg op het wel door zou gaan, haakte stichting VOC daarop in met een directe vraag aan de RAI hierover. De RAI liet weten:

Vrij vertaald: “Dit evenement wordt door ons niet herkend en vindt daarom niet plaats in de RAI Amsterdam. We hopen dat dit u voldoende informeert”.

Daarop stelde Spliff Seeds de vervolgvraag: “Bedankt voor je reactie. Hebben ze nooit voor de RAI geboekt? Is het nep?”

De RAI reageerde als volgt:

Vrij vertaald: “Ze hebben niet geboekt voor de RAI. We hebben echter geen verdere informatie over het evenement, behalve dat het niet plaatsvindt bij RAI.”

Meerdere bedrijven zijn er echter in getuimeld en hebben toch een stand geboekt en betaald liet een anonieme bron aan ons weten. Sterker nog, het is nog steeds mogelijk om via hun website een stand te boeken en tickets te boeken door het contactformulier in te vullen.