Hexo (NASDAQ:HEXO) kondigt kostenbesparingsinitiatieven aan

HEXO presenteerde deze week een update over "The Path Forward" en kondigt kostenbesparingsinitiatieven aan.

0
hexo corp nasdaq
Via de Hexo Corp. Facebook pagina.
- Advertentie -

Op 14 december 2021 kondigde het kwakkelende HEXO (NASDAQ:HEXO) The Path Forward aan, een nieuw strategisch plan dat voortbouwt op de capaciteiten van zijn historische activiteiten en recente acquisities om de organische groei te versnellen, het marktaandeel te vergroten en de eerste onder zijn collega’s te worden die een positieve cashflow heeft van activiteiten. Als onderdeel van dit strategische plan verwacht het bedrijf tegen het einde van fiscaal 2023 haar verkoop-, algemene en administratieve kosten met ongeveer 30% te verminderen. Het bedrijf heeft $ 30 miljoen aan besparingen geïdentificeerd door het optimaliseren van zijn productienetwerk en het benutten van de mogelijkheden van zijn recente acquisities, laat het deze week weten in een persbericht.

HEXO presenteert update over “The Path Forward” en kondigt kostenbesparingsinitiatieven aan

Het plan zal naar verwachting een incrementele cashflow genereren van ongeveer $ 37,5 miljoen in fiscaal 2022 en een extra verwachte en geschatte $ 135 miljoen in fiscale 2023 voor een totaal van $ 175 miljoen over de twee jaar, uit een combinatie van kostenbesparingen en verwachte organische omzetgroei.

“Het is een strategische noodzaak voor HEXO om zijn kapitaalpositie te versterken en de activiteiten van het bedrijf te herstructureren(…)”

“Het is een strategische noodzaak voor HEXO om zijn kapitaalpositie te versterken en de activiteiten van het bedrijf te herstructureren om een ​​pad te verzekeren naar het bereiken van een positieve cashflow uit activiteiten binnen de komende drie kwartalen”, aldus de nieuwe President en CEO van HEXO Scott Cooper in het persbericht. “Als organisatie nemen we snel strategische beslissingen om ervoor te zorgen dat we de optimale operationele voetafdruk hebben die we nodig hebben voor de volgende fase in de strategische evolutie van HEXO, terwijl we ons blijven concentreren op de behoeften van klanten en in onze voortdurende inspanningen op het gebied van productinnovatie.”

HEXO zet zich in om zijn aandeelhouders updates te geven terwijl het bedrijf het strategische plan uitvoert. De aankondiging van gisteren biedt updates over twee van de vijf strategische pijlers: (i) Stroomlijn en vereenvoudig de organisatiestructuur, en (ii) Verminder de productie- en productiekosten.

Stroomlijn en vereenvoudig de organisatiestructuur

Om de bedrijfskosten van het bedrijf beter af te stemmen op zijn omvang, heeft HEXO belangrijke kostenbesparende initiatieven aangekondigd om de verkoop, algemene en administratie kosten-kosten te verlagen. Deze initiatieven zullen naar verwachting een reductie van 30% in de verkoop, algemene en administratie kosten van het bedrijf vertegenwoordigen tegen het einde van het boekjaar 2023. Deze kostenbesparingen zullen worden bereikt door een combinatie van verminderde afhankelijkheid van externe consultants, het stroomlijnen van de organisatie naarmate een nieuw IT-platform wordt geïmplementeerd, de organisatie en het realiseren van de synergetische voordelen van de recente acquisities.

Verlaag de productie- en productiekosten

Naast de verkoop, algemene en administratie kosten-besparingen heeft het bedrijf ook ongeveer $ 30 miljoen aan extra besparingen geïdentificeerd door het optimaliseren van HEXO’s productienetwerk en het benutten van de capaciteiten van zijn recente acquisities. Concreet omvat dit:

  • Overgang van co-packaging-overeenkomst naar in-house productiemogelijkheden
  • De schaal van HEXO benutten om inkoopbesparingen te realiseren
  • En herconfiguratie van het productienetwerk van het bedrijf om grotere efficiëntie te bereiken, bijvoorbeeld door de productie van vapen en destillaat naar de Redecan-faciliteit te verplaatsen.

Verkoop van niet-kernactiva en schuldvermindering

In het kader van het strategisch plan heeft Hexo ook bepaalde niet-kernactiva geïdentificeerd die kunnen worden afgestoten. Hexo is voornemens de opbrengst van dergelijke verkopen voornamelijk aan te wenden voor schuldvermindering.

Als zodanig verkocht HEXO zijn belang van 25% in Belleville Complex Inc. aan Olegna Holdings Inc., voor ongeveer $ 10,1 miljoen. Olegna is de eigenaar van de overige 75% van de faciliteit en HEXO zal de faciliteit blijven huren voor verwerking, productie en distributie zonder wijzigingen in de bestaande huurovereenkomsten. De opbrengst zal worden gebruikt om de High Trail Note af te schrijven, zoals vereist onder de voorwaarden van de Note.

De verkoop van het belang van het bedrijf in BCI aan Olegna is een “transactie met verbonden partijen” in de zin van Multilateraal instrument 61-101 – Bescherming van houders van minderheidseffecten in speciale transacties omdat Olegna in meerderheid eigendom is van en wordt gecontroleerd door de heer Vincent Chiara, een directeur van HEXO. HEXO vertrouwt op toepasselijke vrijstellingen van de minderheidsgoedkeurings- en waarderingsvereisten van MI 61-101 op basis van het feit dat noch de reële marktwaarde van het voorwerp van, noch de reële marktwaarde van de vergoeding voor, de transactie 25% van HEXO’s overschrijdt marktkapitalisatie.

De verkoopprijs voor het belang van het bedrijf in BCI werd bepaald door een zakelijke beoordeling door een derde partij.

Het bedrijf zal updates blijven geven over de voortgang van The Path Forward terwijl deze zich ontwikkelen.

Update, 10 februari: