High Tide neemt Amerikaanse CBD bedrijf NuLeaf Naturals over

NuLeaf Naturals uit Colorado is nu in handen van High Tide na een overname waarmee een bedrag van bijna 32 miljoen dollar is gemoeid.

0
High Tide NuLeaf Naturals
Via PR Newswire / High Tide
- Advertentie -

Het Canadese High Tide (NASDAQ:HITI), dat ook actief is in Nederland na de overname van Grasscity, maakte vandaag in een persbericht bekend dat het 80% van NuLeaf Naturals LLC overneemt voor US $ 31,24 miljoen en zal op elk moment een driejarige optie hebben om de resterende 20% van NuLeaf te verwerven.

NuLeaf Naturals uit Colorado nu in handen van High Tide na overname

NuLeaf, opgericht in 2014 met het hoofdkantoor in Denver, Colorado, is volgens het persbericht een marktleider in de productie en distributie van premium cannabidiol (CBD) wellnessproducten. Het heeft via zijn e-commerceplatform meer dan 25.000 geverifieerde 5-sterrenrecensies van klanten ontvangen. NuLeaf kan 60.000 plantaardige softgels per uur produceren en is een van de weinige fabrikanten in de Verenigde Staten die een veganistische softgel kunnen produceren. Met een verhoogde interesse van de consument in op gezondheid gerichte en duurzame producten, zijn op planten gebaseerde aanbiedingen klaar voor groei. NuLeaf heeft een sterk distributiebereik in het natuurlijke productenkanaal en heeft onlangs een uitbreiding gerealiseerd met Sprouts Farmers Market van 33 winkellocaties naar nog eens 235 winkels. Het is snel uitgegroeid tot een van de meest populaire merken voor van hennep afgeleide CBD-producten in de VS, met hun productportfolio inclusief cannabinoïde tincturen, softgels en topicals. In de 12 maanden eindigend op 30 september 2021, had NuLeaf meer dan 5,1 miljoen sitebezoeken en een gemiddelde bestelwaarde van US$120. Sinds de oprichting heeft NuLeaf ongeveer 330.000 unieke klanten bediend via zijn e-commerceplatform en honderdduizenden meer via hun andere distributiekanalen.

Reacties management High Tide en NuLeaf

“Met deze aankondiging hebben we onze inspanningen verdubbeld om een ​​wereldmarktleider te worden met betrekking tot hennep-afgeleide CBD-productie en e-commerceverkoop. Onze strategie wordt ondersteund door talrijke onderzoeken die voorspellen dat de wereldwijde CBD-markt zal groeien exponentieel in de komende jaren, waarbij Fortune Business Insights voorspelt dat het in 2028 US $ 56 miljard zal bereiken, wat neerkomt op een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 47%. High Tide groeit in alle drie de categorieën binnen het cannabisecosysteem, inclusief THC, CBD, en accessoires. Met de aankoop van NuLeaf zijn we nu verder verticaal geïntegreerd in onze CBD-activiteiten, net zoals we zijn geweest met betrekking tot consumptieaccessoires. Naarmate internationale markten opengaan en exportregels evolueren, positioneert NuLeaf’s cGMP-gecertificeerde faciliteit ons om te profiteren van de wereldwijde zakelijke kansen van CBD”, zegt Raj Grover in het persbericht, President en Chief Executive Officer van High Tide.

“(…)Met de aankoop van NuLeaf zijn we nu verder verticaal geïntegreerd in onze CBD-activiteiten(…)”

“Bovendien heeft NuLeaf op maat gemaakte productietechnologie voor veganistische softgels ontwikkeld, waardoor ze een van de weinige fabrikanten in de VS zijn met deze mogelijkheid. Hun portfolio omvat ook andere innovatieve producten, waaronder hun multicannabinoïde-oliën en softgels. Deze transactie zal ons een zinvolle kruisbestuiving, synergieën en mogelijkheden voor margeverbetering voor FAB en Blessed CBD. Bo, Jaden en het hele NuLeaf-team hebben uitzonderlijk werk verricht door NuLeaf uit te bouwen tot een van de meest populaire en toonaangevende CBD-merken in de VS, en ik ben erg enthousiast om verwelkom ze in onze groeiende High Tide-familie.”

“We zijn verheugd om samen te werken met Raj en het High Tide-team om cannabinoïdeproducten van de hoogste kwaliteit ter wereld te leveren”, zegt Bo Shirley in het persbericht, medeoprichter van NuLeaf Naturals. “Gebruikmakend van het nieuwste op het gebied van cannabinoïde-onderzoek, blijven we innovatie en groei stimuleren door ongekende producten te lanceren die een revolutie teweegbrengen in de markt. High Tide is een wereldleider in cannabis en samen kijken we ernaar uit om ons marktaandeel uit te breiden en de toekomst van deze industrie op te bouwen. ”

“Deze strategische afstemming met High Tide stelt ons in staat om uitzonderlijke waarde te blijven leveren aan onze klanten en retailpartners”, zegt Jaden Barnes in het persbericht, medeoprichter van NuLeaf Naturals. “Als onderdeel van de High Tide-organisatie zijn we goed gepositioneerd om de volgende stappen in onze groeistrategie te zetten, terwijl we onze laserfocus behouden op het leveren van een cannabiservaring van wereldklasse.”