In 2023 voor 294 ton aan legale cannabis geoogst in Marokko op 277 hectare

Volgens Reuters werd de eerste legale oogst binnengehaald door 430 boeren in 30 coöperaties.

0
Marokko cannabis hasj medicinale cannabis industriële hennep
- Advertentie -

Marokko heeft voor het eerst sinds de legalisatie van cannabis voor medicinale en industriële doeleinden cijfers bekend gemaakt, zo verklaarde het nationale agentschap voor de regulering van activiteiten die verband houden met cannabis, ANRAC. Deze historische mijlpaal werd gemeld door le360, waarbij ANRAC aangaf vergunningen te hebben verstrekt aan boeren om de lokale soort, bekend als Beldia, te gaan verbouwen.

Legale productie sinds 2021

Marokko legaliseerde de teelt van cannabis voor medicinale en industriële doeleinden in 2021, waarbij ANRAC in 2022 werd opgericht om toezicht te houden op deze gereguleerde activiteiten.

Volgens Reuters werd de eerste legale oogst van 294 ton binnengehaald door 430 boeren in 30 coöperaties. Dat werd gekweekt op een oppervlakte van 277 hectare in de noordelijke Rifgebergtegebieden Al Houceima, Taounat en Chefchaouen. In totaal zijn er overigens al meer dan 600 vergunningen afgegeven.

Voor dit jaar bekijkt ANRAC vergunningen voor 1500 boeren in 130 coöperaties.

Industriële ontwikkeling en productie

ANRAC meldt dat al twee transformatie-eenheden zijn gestart met de productie, terwijl twee andere wachten op apparatuur.

Het agentschap benadrukt dat momenteel 15 cannabisproducten worden geautoriseerd voor verdere verwerking en distributie.

Inmiddels heeft ook de eerst legale export plaatsgevonden.

Met deze ontwikkelingen lijkt Marokko een nieuwe fase in te gaan in de legalisatie van cannabis, met een focus op medische en industriële toepassingen.

Volgens het drugsagentschap van de Verenigde Naties was ongeveer 47.000 hectare van het Rifgebergtegebieden bestemd voor de cannabisproductie, grofweg een derde van de hoeveelheid in 2003 na het harde optreden van de overheid.