Australische Incannex voltooit notering van aandelen aan de NASDAQ

De aandelen van Incannex Healthcare Limited zijn sinds gisteren te vinden op de NASDAQ. Incannex ontwikkelt medicinale farmaceutische cannabisproducten en psychedelische therapieën.

0
incannex nasdaq notering
Incannex luidt de slotbel van de NASDAQ. Foto via PR Newswire
- Advertentie -

Incannex Healthcare Limited (NASDAQ:IXHL) (ASX:IHL), een farmaceutisch bedrijf in de klinische fase dat unieke medicinale farmaceutische cannabisproducten en psychedelische therapieën ontwikkelt, kondigde gisteren aan in een persbericht dat American Depositary Aandelen (‘ADS’) die zijn gewone aandelen vertegenwoordigen, zijn verhandeld op de NASDAQ onder het tickersymbool ‘IXHL’. Elke IXHL ADS vertegenwoordigt 25 gewone aandelen van de Vennootschap.

De notering op NASDAQ volgt de doeltreffendheidsverklaring door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten van de registratieverklaring van het bedrijf op formulier 20-F en de formele goedkeuring van NASDAQ na het voldoen aan de noteringsvereisten.

Incannex behoudt tegelijkertijd haar notering van gewone aandelen aan de Australian Stock Exchange (ASX). Door echter een dubbele notering op NASDAQ te behalen, is het bedrijf nu toegankelijker voor een breder publiek van investeerders met geavanceerde kennis van medicinale cannabinoïden, psychedelische therapieën en farmaceutische ontwikkeling.

Incannex voltooide de NASDAQ-notering zonder een bijbehorende kapitaalverhoging in de Verenigde Staten. Daarom kan de initiële handel in ADS’en beperkt zijn vanwege de tijd die bestaande aandeelhouders nodig hebben om hun gewone IHL-aandelen over te zetten naar ADS’en. Deutsche Bank Trust Company Americas is aangesteld als bewaarder en registerhouder voor het American Depositary Receipt-programma van de onderneming.

Incannex luidt de slotbel van de NASDAQ

Joel Latham, Managing Director en Chief Executive Officer van Incannex, en Troy Valentine, voorzitter van Incannex werden uitgenodigd om de slotbel te luiden op de NASDAQ MarketSite in Times Square op vrijdag 25 februari om 16.00 uur. US EST in New York om de vermelding te vieren.

“Het luiden van de slotbel om de vermelding van onze ADS’en te herdenken, was een mijlpaal voor Incannex, terwijl we onze pijplijn van nieuwe synthetische cannabinoïde en psychedelische middelen door de kliniek vorderen”, aldus dhr. Latham in het persbericht. “Vermelding op NASDAQ zal onze zichtbaarheid bij internationale investeerders en klinische onderzoeksfaciliteiten helpen vergroten. We kijken ernaar uit om onze strategie voort te zetten om de goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor al onze therapieën na te streven en deze innovatieve medicijnen aan patiënten in nood te brengen.”