Ook een meerderheid in Oostenrijk voor cannabis legalisatie

Een meerderheid van de bevolking in Oostenrijk is voor de legalisatie van cannabis en versoepelingen op medicinaal gebied.

0
Meerderheid Oostenrijk cannabis legalisatie
- Advertentie -

Een relatieve meerderheid van de Oostenrijkers ziet wel heil in de legalisatie van cannabis blijkt uit een een onderzoek van het opinieonderzoeksinstituut UNIQUE dat vorige week werd gepubliceerd.

Meerderheid in Oostenrijk voor legalisatie van cannabis en versoepelingen op medicinaal gebied

Op de vraag of de wet de verkoop van recreatieve cannabis aan volwassenen in verkooppunten met een vergunning moet toestaan, antwoordde 26% “ja, absoluut” en 23% “eerder ja”. Aan de andere kant, 23% “wil absoluut niet” legalisatie, 17% is er “eerder tegen” en de rest van de ondervraagden heeft geen verklaring afgelegd.

Ook is er een zeer hoge mate van goedkeuring voor de verkoop van cannabis toppen om medische redenen: 78% is voor (51% antwoordt “ja, absoluut”, 27% “eerder ja”), 15% is tegen (8% zegt ” zeker niet”. “, 7% “liever nee”).

Het onderzoek betrof een n = 500 met een maximale variatiebereik van +/- 4,4%.

Pad naar regulering al ingezet in Duitsland en Zwitserland

Ondanks een florerende growshop industrie in Oostenrijk zoals te zien in deze Cannabis News Network reportage uit 2014, ligt het land vooralsnog achter op de plannen van de buurlanden Duitsland en Zwitserland. Zo staat in het regeerakkoord van de stoplichtcoalitie dat Duitsland over zal gaan tot regulering van cannabis. Terwijl in Zwitserland experimenten gestart worden nog dit jaar in Zürich, evenals in Basel. In oktober 2021 beval de commissie Sociale Zekerheid en Gezondheid van de Raad van Staten dat Zwitserland cannabis moet legaliseren.