Italiaanse industriële hennepvezel variëteiten van Nederlandse Enecta goedgekeurd in VS

Twee industriële hennepvezel variëteiten van het Nederlandse Enecta hebben goedkeuring ontvangen van regelgevende instanties in Colorado.

0
Industriële hennepvezel variëteiten van Nederlandse Enecta goedgekeurd in VS
Via International Hemp
- Advertentie -

Twee industriële hennepvezel variëteiten van het Nederlandse Enecta hebben goedkeuring ontvangen van de Colorado Seed Growers Association en het Colorado Department of Agriculture om aldaar gekweekt te worden.

Enecta’s vezelhennepvariëteiten groeien vanaf 2022 op het Amerikaanse continent

Het bedrijf International Hemp zal de exclusieve distributeur van de twee variëteiten Enectarol en Carmenecta zijn voor het hele Amerikaanse continent. Distributie vindt plaats vanaf 2022.

Industriële hennepvezel variëteiten van Nederlandse Enecta goedgekeurd in VS
Carmenecta in het veld. Foto: International Hemp

International Hemp’s CEO, Derek Montgomery, merkt op in het persbericht: “Dit is een gave toevoeging aan onze commerciële inventaris van industriële hennepvariëteiten. Er zijn zeer weinig, goed geschikte hennepvezelvariëteiten in de handel verkrijgbaar voor de zuidelijke Verenigde Staten. Deze nieuwe Enecta-variëteiten zijn goed geacclimatiseerd voor zuidelijke regio’s, waar we denken dat ze zowel hoge opbrengsten als hoogwaardige vezels zullen opleveren.” VP Productie en Operations voor Internationale Hennep, Terry Moran, voegde daaraan toe: “Ik ben verheugd om met Enecta samen te werken om deze twee nieuwe Italiaanse variëteiten te commercialiseren en te produceren en ik zal het leuk vinden om de zaadproductie te zien groeien van klein naar groot areaal voor commerciële schaal.”

De twee variëteiten zijn dus gekweekt en geproduceerd in Italië en niet in Nederland.

Enectarol is een variëteit geschikt voor twee doeleinden die hoogwaardige vezels produceert uit de stengel, terwijl de toppen een hoge concentratie van cannabigerol (CBG) tot wel 8% produceren. CBG levert momenteel $ 1500/pond op wanneer het wordt gewonnen als ruwe olie. Carmenecta werd gekweekt om een ​​hoge opbrengst aan zeer fijne vezels te produceren. Het is qua vezelkwaliteit vergelijkbaar met Carmagnola, maar is geselecteerd om THC-compatibel te zijn.

“(…)bijzonder trots om te zien hoe goed Carmenecta en Enectarol presteren op de stabiliteits- en opbrengsttesten(…)”

Enecta’s CSO, Jacopo Paolini, liet weten in het persbericht: “We hebben aan deze variëteit gewerkt om te voldoen aan de behoeften van een industrie die we sinds 2012 hebben zien groeien. Deze twee variëteiten zullen erg populair worden omdat de hennepkwekers zoveel meer zullen opleveren in vergelijking met de huidige commercieel verkrijgbare soorten. We zijn ook bijzonder trots om te zien hoe goed Carmenecta en Enectarol presteren op de stabiliteits- en opbrengsttesten die zijn uitgevoerd in de Kentucky-proef. We zijn van mening dat beide variëteiten hoogwaardige vezels bieden, terwijl Enectarol ook kan worden gebruikt voor toppenextractie gezien de hoge concentratie aan CBG in het gewas.”

Industriële hennepvezel variëteiten van Nederlandse Enecta goedgekeurd in VS
Planten van Carmenecta in Colorado. Foto: International Hemp

In een recente proef uitgevoerd door de Universiteit van Kentucky, was Enectarol de leidende variëteit voor het hoogste vezelgehalte. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat Enectarol en Carmenecta werden gekweekt op 44° N, wat aanzienlijk zuidelijker is dan de meeste andere hennepvezelvariëteiten die op de markt verkrijgbaar zijn. Beide variëteiten zijn getest en goedgekeurd voor AOSCA-certificering door leden op staatsniveau, waaronder de Colorado Seed Growers Association, en getest door het Colorado Department of Agriculture om THC-compatibel te zijn.

In Italië gekweekte hennepvezel hennepvezelvariëteiten oplossing voor hennepboeren in zuiden VS

Hennepboeren in zuidelijke staten hebben te maken gehad met uitdagingen en hebben hun bezorgdheid geuit over de prestaties en opbrengsten van de momenteel beschikbare industriële hennepvariëteiten. Deze uitdagingen zijn grotendeels te wijten aan de variëteiten die worden gekweekt in noordelijke breedtegraden, waar factoren zoals verschillende daglengtes, bodemtemperaturen, hitte en waterstress resulteren in voortijdige bloei, wat catastrofaal is voor de prestaties van de variëteit en de algehele ROI voor boeren. Hoewel ze zich nog in de voorbereidende stadia van onderzoek en ontwikkeling bevinden, suggereren vroege gegevens dat beide nieuwe Italiaanse variëteiten beter zullen presteren dan de huidige commerciële variëteiten die beschikbaar zijn in de zuidelijke regio’s van de VS. Agronomische gegevens, proefgegevens en opbrengstinformatie zullen beschikbaar worden gesteld op de website van International Hemp.

In 2022 zal International Hemp beginnen met de productie van Enectarol en Carmenecta in commerciële volumes met haar binnenlandse zaadproductiepartners. International Hemp verwacht tegen 2023 monsters van Enectarol en Carmenecta te hebben met bijbehorende opbrengstgegevens.