Highlands Investments verstuurt 8,5 ton cannabis van Zuid-Afrika naar Macedonië

Highlands Investments heeft maar liefst voor 8,5 ton aan medicinale cannabis van Afrika naar Macedonië verscheept, een van de grootste zendingen dusver.

0
highlands investments zuid-afrika macedonië cannabis
Via Highlands Investments
- Advertentie -

Highlands Investments, een erkende teler van hoogwaardige GAP- en ISO 22000-gecertificeerde cannabis in Zuid-Afrika, heeft de verkoop van 8,5 ton van zijn Highlands Pure THC- en CBD-toppen veiliggesteld op de Europese markt voor medicinale cannabis. Deze verzending volgt op een eerder succesvolle verzending van 176,5 kg THC-toppen die in april naar Europa werden geëxporteerd.

“(…)een van de grootste legale verzendingen van medicinale cannabis tot nu toe(…)”

“Wij zijn van mening dat dit een van de grootste legale verzendingen van medicinale cannabis tot nu toe is en een belangrijke mijlpaal is voor ons bedrijf. Onze cannabis is GAP- en ISO 22000-gecertificeerd met een bewezen toeleveringsketen naar de felbegeerde Europese markt voor medicinale cannabis,” zegt de directeur van Highlands Investments, Mark Corbett, in het persbericht.

highlands investments zuid-afrika macedonië cannabis 2
Via Highlands Investments

De verzending van cannabis is een zeer complex proces omdat de industrie nauwlettend wordt gecontroleerd en gereguleerd. Zowel de leverancier als de ontvanger van de cannabisproducten hebben een licentie nodig. Ze hebben ook strikte vergunningen nodig om ruwe cannabismaterialen en andere producten tussen wettelijke rechtsgebieden te vervoeren.

“(…)vereiste een gecharterd vliegtuig om het naar Macedonië te vervoeren”

“Nadat we hebben bewezen dat we met onze verzending in april aan de strenge verzendvereisten kunnen voldoen, hebben we met succes de bulkverkoop van de rest van onze oogst van 2021, bestaande uit iets meer dan 2.000 kg THC en 6.500 kg CBD-toppen en -snoeisel, veiliggesteld. De zending, die genoeg is om bijna vier 40-voets containers te vullen, vereiste een gecharterd vliegtuig om het naar Macedonië te vervoeren”, vervolgt Corbett in het persbericht. “De snelgroeiende wereldwijde medische, wellness- en consumentencannabismarkten hebben steeds meer behoefte aan gecertificeerde, hoogwaardige toppen om aan hun groeiende productportfolio’s te voldoen.”

highlands investments zuid-afrika macedonië cannabis 3
Via Highlands Investments

“We hebben het geluk dat we een aantal van de meest concurrerende kosten per hectare-statistieken hebben en dit, samen met onze ISO 22000-certificering en bewezen route naar de markt, verankert Highlands stevig als de partner bij uitstek in deze competitieve ruimte. Nu de vraag naar hoogwaardige cannabis groeit, zijn we nu bezig ons Highlands Pure-assortiment uit te breiden met GMP-gecertificeerde distillaten, isolaten en ruwe olie. Deze producten zullen vanaf kwartaal 4 2021 op de wereldmarkt beschikbaar zijn”, besluit Corbett in het persbericht.

Highlands Investments voorheen Canopy Growth Africa

In juni maakte het bedrijf bekend dat het een fusie is aangegaan met Goodleaf. Voordat het Highlands Investments heette, was het overigens Canopy Growth Africa. In januari maakte het bedrijf de lancering bekend van Afrika’s eerste aanbod voor cannabisteelt op contract via Canna-Tract.