Goodleaf fuseert met Highlands Investments, voorheen Canopy Growth Africa

De fusie van Goodleaf en Highlands Investments heeft geresulteerd in de grootste verticaal geïntegreerde cannabisoperatie in Afrika.

0
Goodleaf fusie Highlands Investments Canopy Growth Africa
Foto via Goodleaf
- Advertentie -
Dutch Passion

Goodleaf Company, een toonaangevende cannabismerk in Zuid-Afrika, is gefuseerd met Highlands Investments, voorheen Canopy Growth Africa, in een deal met een waarde van bijna $ 50 miljoen. Dat maakte ze deze week bekend in een persbericht. De transactie heeft geresulteerd in de grootste verticaal geïntegreerde cannabisoperatie in Afrika, met een investering van meer dan $ 25 miljoen tot nu toe.

Reactie Goodleaf en Highlands Investments

“We zijn verheugd deze fusie af te ronden en zo Afrika’s eerste echte seed-to-sale-aanbod te creëren”, zegt Warren Schewitz in het persbericht, oprichter en CEO van Goodleaf.

“Deze transactie brengt twee van de grootste cannabisspelers in Afrika samen”

“Het is altijd onze bedoeling geweest om een ​​wereldwijd merk van wereldklasse te creëren, en naarmate we schalen, is toegang tot kwalitatief hoogstaand aanbod essentieel, wat Highlands zich kan veroorloven.”

“Deze transactie brengt twee van de grootste cannabisspelers in Afrika samen”, zegt Jody Aufrichtig in het persbericht, oprichter van Highlands Investments. “Highlands is de eerste ISO 22000-kwaliteit cannabisproducent in Afrika, de kwaliteit van ons product is van wereldklasse, dit gecombineerde aanbod zal ons in staat stellen om wereldwijd aanzienlijke vooruitgang te boeken, omdat we zowel op kwaliteit als prijs kunnen concurreren.”

Over Goodleaf

Goodleaf, een premium CBD-merk, heeft een portfolio van 30 producten in meerdere categorieën op de markt gebracht en heeft gevestigde distributielijnen via winkels, online, groothandel en koffie winkels in Zuid-Afrika. De producten van Goodleaf worden binnenkort geëxporteerd naar retailers in Azië en Europa.

“Consumenten eisen kwaliteitsproducten met een bekende herkomst”, zegt Schewitz in het persbericht. “De ongerepte teeltomgeving van Lesotho, gecombineerd met de toewijding van Highlands aan GACP (Good Agricultural and Collection Practices) en ISO 22000-normen, zorgt voor toegang tot een betrouwbare, gecertificeerde levering van hoge kwaliteit.”

Over Highlands Investments

Highlands heeft een staat van dienst in het produceren van premium CBD-bloemen. In april 2021 sloten ze hun vierde oogst af in Lesotho, de buitenoogst leverde bijna zes ton premium cannabis op; een aanzienlijk deel is bestemd voor de Europese markt voor medicinale cannabis. Highlands zal bulk CBD– en THC-bloemen, distillaat en isolaat blijven leveren aan de wereldwijde medische en wellnessmarkten.

Goodleaf is meerderheidsaandeelhouder met 65%

“Dit is een transformerende transactie voor Goodleaf, aangezien we ons bedrijf hebben gediversifieerd tot een volledig seed-to-sale-aanbod, waardoor onze leidende positie op de Zuid-Afrikaanse cannabismarkt wordt versterkt. Het biedt een goedkope productiebasis voor ons productassortiment terwijl we uitbreiden naar wereldwijde markten”, besluit Schewitz in het perbericht.

Volgens de voorwaarden van de transactie zullen de aandeelhouders van Highlands 35% van de aandelen in de gefuseerde entiteit hebben, waarbij Goodleaf de meerderheidsaandeelhouder is met 65%. De gefuseerde entiteit zal blijven handelen als Goodleaf en Highlands Investments.

Zie ook deze onderstaande reportage van Cannabis News Network met wijlen Jules Stobbs over cannabis in Lesotho.