Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB) rondt balansherstructureringen af

De tweede gewijzigde en herwerkte kredietfaciliteit werd volledig terugbetaald voor een bedrag van ongeveer $ 89 miljoen, inclusief opgelopen rente.

0
aurora cannabis stock aandelen ceo Miguel Martin UFC
- Advertentie -

Aurora Cannabis Inc. (NASDAQ:ACB) kondigde deze week aan in een persbericht dat het de herstructurering van zijn balans heeft voltooid. De tweede gewijzigde en herwerkte kredietfaciliteit, die vervalt op 31 december 2022, en bestaat uit een termijnlening en revolver, werd volledig terugbetaald, boetevrij en naar goeddunken van het bedrijf, voor een bedrag van ongeveer $ 89 miljoen, inclusief opgelopen rente.

Aurora voltooit balansherstructurering

De terugbetaling resulteert in rente- en geplande verlagingen van de hoofdsomaflossing van ongeveer $ 25 miljoen voor het volgende jaar op basis van het uitstaande saldo op het moment van terugbetaling. Nadat de terugbetaling was uitgevoerd, bedroeg de pro forma kaspositie van het bedrijf op 31 mei 2021 ongeveer $ 430 miljoen.

“(…)sterke balans van cruciaal belang [is] in een zeer dynamische sector(…)”

“We zijn verheugd dat we onze balansherstructurering hebben voltooid door de volledige terugbetaling van onze kredietfaciliteit. Sinds ik eind vorig jaar de rol van CEO op mij nam, realiseerde ik me dat het hebben van een sterke balans van cruciaal belang is in een zeer dynamische sector. Het stelt ons in staat om het bedrijf te runnen en groeimogelijkheden na te streven die niet worden beperkt door onze balans. Ik wil ook onze waardering uitspreken voor de geldschieters van Aurora die ons tijdens dit proces uitzonderlijke ondersteuning hebben geboden”, aldus Miguel Martin in het persbericht, Chief Executive Officer van Aurora Cannabis.

“(…)nog steeds een substantiële kaspositie en de financiële flexibiliteit(…)”

“Na deze terugbetaling hebben we nog steeds een substantiële kaspositie en de financiële flexibiliteit die nodig is om de huidige activiteiten te financieren en ons bedrijfsplan uit te voeren. Verder hebben we, om onze strategische kansen te maximaliseren, ook in de VS, een at-the-market aandelenprogramma om tot 300 miljoen dollar aan gewone aandelen uit te geven en te verkopen. We verwachten geen toegang tot het ATM-programma zonder een toenemend gebruik van de opbrengsten”, besloot hij in het persbericht.

Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.