JOVD gaat amendement indienen voor legalisering cannabis op VVD congres

De JOVD wil door middel van een amendement op het VVD congres de legalisering van cannabis alsnog laten opnemen in het verkiezingsprogramma.

0
VVD
- Advertentie -

De JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) heeft door middel van een kekke video eerder deze week op Twitter aangekondigd dat ze een amendement gaan indienen op het partijcongres van de VVD om zo alsnog de legalisering van cannabis op te nemen in het in het verkiezingsprogramma.

JOVD wil legalisering van cannabis alsnog toevoegen aan verkiezingsprogramma VVD

Op Twitter schrijft de JOVD:


In de comments schrijven ze verder:

Het huidige beleid is immers onrechtvaardig. De producent en dealer worden in de handboeien geslagen, terwijl de ander drugs vrij mag gebruiken. Een liberaal legt de lijn waar het individu een keuze heeft. @VVD sta voor zelfbeschikking, niet voor dubbelzinnige repressie

In 2020 ook al een poging vernomen van leden van de VVD

In 2020 wilden leden van de VVD het legalisering van cannabis ook al opnemen in het verkiezingsprogramma.

Een daarvan was het eerder goedgekeurde voorstel van VVD-wethouder en voormalig officier van justitie Bos uit Breda. Ruim driekwart van de deelnemers aan de online vergadering waren voor.

Maar op de ledenvergadering die er uiteindelijk over gaat, was 41% van de leden voor en 59% was tegen. Daar moesten wel Fred Teeven en minister-president Mark Rutte voor worden ingezet.