Jushi krijgt vergunning voor medicinale cannabis kweek in Portugal

De voorlopige vergunning verleent voorwaardelijke goedkeuring aan Jushi Europe om medicinale cannabis te importeren, te kweken en te exporteren vanuit de geplande kaskweekfaciliteit.

0
Portugal industriële hennep Clever Leaves
- Advertentie -

Jushi Holdings Inc kondigde afgelopen maandag aan in een persbericht dat het een voorlopige vergunning heeft gekregen voor de kweek van medicinale cannabis van INFARMED, de Portugese Nationale Autoriteit voor Medicijnen en Gezondheidsproducten.

Lees ook:

Jushi Europe is een Europese dochteronderneming van Jushi Holdings Inc. en heeft zijn hoofdkantoor in Zwitserland. De strategie van het bedrijf is gericht op het bouwen van grootschalige productie in Portugal voor export naar de Europese markt voor medicinale cannabis.

Jushi gaat medicinale cannabis kweken in Portugal

Jushi Europe werd in maart 2020 opgericht om de internationale uitbreidingsstrategie van Jushi te ontwikkelen. Jushi Europe wordt geleid door Daniel Swasbrook, President van Jushi Europe, die meer dan 20 jaar internationale financiële ervaring heeft, en Jeff Purcell, die in maart 2020 als Chief Operating Officer in dienst trad en voorheen Senior Vice President was bij Organigram Holdings.

De voorlopige vergunning verleent voorwaardelijke goedkeuring aan Jushi Europe om medicinale cannabis te importeren, te kweken en te exporteren

De voorlopige vergunning verleent voorwaardelijke goedkeuring aan Jushi Europe om medicinale cannabis te importeren, te kweken en te exporteren vanuit de geplande kaskweekfaciliteit, die het bedrijf van plan is te bouwen nabij de stad Beja in het zuiden van Portugal.

De Beja-faciliteit zal worden gebouwd met een ‘gesloten omgeving’, die de omgevingscontrole van binnenteelt en het gebruik van de zon bij buitenteelt biedt, waardoor het bedrijf op duurzame wijze hoogwaardige, EU-GMP-gecertificeerde medicinale cannabis kan produceren. Het bedrijf is intensief gefocust op ecologische duurzaamheid, is van plan om zonnepanelen te installeren op het dak van niet-kasgebieden en een systeem dat water in de lucht verwijdert, verzamelt, behandelt en recyclet uit het ontvochtigingsproces.

Zodra de definitieve vergunning is verleend, zal het bedrijf beginnen met de export van EU-GMP medicinale cannabis naar gelicentieerde buitenlandse importeurs, in overeenstemming met de INFARMED-richtlijnen.

Reactie CEO Jim Cacioppo van Jushi

Jim Cacioppo, Chief Executive Officer, Chairman en oprichter van Jushi, zei in het persbericht: “We zien een enorm potentieel voor medicinale cannabis in Europa, gezien de groeiende acceptatie van cannabis voor therapeutisch gebruik in de regio en de vroege stadia van bestaande medische programma’s. Volgens het laatste Europese Cannabis-rapport van Prohibition Partners staan ​​landen als Duitsland klaar om in de komende jaren markten te ontwikkelen met miljarden dollars en zullen ze afhankelijk zijn van import om aan een toenemende vraag naar medicinale cannabis te voldoen. Dit is onze kans om vroeg op de markt te komen en een toonaangevende leverancier te worden van hoogwaardige medicinale cannabisproducten in Europa.”

Daniel Swasbrook, President van Jushi Europe, zei in het persbericht: “We zijn verheugd om de pre-licentie van INFARMED te krijgen en om te beginnen met de ontwikkeling van onze duurzame kasproductiefaciliteit. INFARMED staat wereldwijd bekend om zijn focus op kwaliteitsborging en consumentenveiligheid in de farmaceutische industrie, waardoor Jushi Europe kan opereren in een regelgevende omgeving die aansluit bij ons mandaat om hoogwaardige, EU GMP medicinale cannabisproducten aan patiënten internationaal te leveren.”