Clever Leaves krijgt Portugese vergunning voor medicinale cannabis teelt

Clever Leaves heeft een vergunning gekregen voor de kweek, verkoop, import en export van medicinale cannabis in Portugal.

0
Portugal industriële hennep Clever Leaves
- Advertentie -

Clever Leaves, een toonaangevende multinationale operator en gelicentieerde producent van cannabinoïden van farmaceutische kwaliteit, kondigde gisteren aan dat het een vergunning heeft gekregen voor medicinale cannabis teelt van INFARMED IP. Dat is de Portugese regelgevende autoriteit die toezicht houdt op de farmaceutische industrie in Portugal, waaronder medicinale cannabis. De vergunning is voor het kweken, importeren en exporteren van gedroogde bloemen van Good Agricultural and Collecting Practice (GACP), geproduceerd op de kweeklocatie van Clever Leaves in Portugal.

9 miljoen vierkante meter met 110.000 vierkante meter kasfaciliteiten

De Portugese faciliteit bevindt zich op ongeveer 9 miljoen vierkante meter grond en bestaat uit ongeveer 110.000 vierkante meter aan kasfaciliteiten. De vergunning markeert het begin van de kweekactiviteiten in Europa en het vermogen om hoogwaardige GACP-cannabisbloemen voor medicinale doeleinden te produceren, commercialiseren en exporteren. De faciliteiten zijn met opzet gebouwd om te voldoen aan internationaal erkende kwaliteitsnormen en productiesystemen.

De vergunning markeert het begin van de kweekactiviteiten van Clever Leaves in Europa

Vanwege de corona crisis wordt de vergunning als voorlopig beschouwd totdat op de teeltlocatie een fysieke inspectie van INFARMED plaatsvindt. Hoewel het voorlopig is, geeft het dezelfde rechten en kwalificaties als de definitieve vergunning. De fysieke inspectie zal naar verwachting op korte termijn plaatsvinden en na succesvolle afronding zal een formele definitieve vergunning worden afgegeven. Toegang hebben tot kapitaalefficiënte medicinale cannabisproductie in de Europese Unie is een belangrijke prestatie voor Clever Leaves, en na ontvangst van de vergunning van INFARMED verwacht Clever Leaves de negende volledig erkende medicinale cannabis teler in Portugal te zijn. Ter vergelijking: er zijn momenteel meer dan 400 producenten met een vergunning in Canada, zoals vermeld op de openbare website van Health Canada.

Dat betekent niet dat het allemaal goed gaat in Europa: eerder ging Aurora over tot sluiting van meerdere Europese vestigingen.

Reactie Clever Leaves CEO Kyle Detwiler

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor de activiteiten van Clever Leaves door een productiecentrum voor gedroogde cannabisbloemen in Europa te creëren, als aanvulling op onze substantiële operatie in Colombia, die zich richt op de productie van cannabisextracten. De ontvangst van onze Portugese vergunning past in onze wereldwijde strategie om prioriteit te geven aan hoogwaardige, kosteneffectieve productie. Portugal heeft een zeer aantrekkelijk microklimaat voor grootschalige, efficiënte productie en deze vergunning geeft ons de kans om een ​​van de grootste exporteurs van medicinale cannabis in Europa te worden ”, aldus Kyle Detwiler, CEO van Clever Leaves.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor de activiteiten van Clever Leaves(…)”

“Ons team bestaat uit experts uit de industrie met een achtergrond in de landbouw- en farmaceutische industrie, en deze prestatie is een bewijs van hun expertise in het voldoen aan de strikte wettelijke vereisten in Portugal”, voegde Andrés Fajardo, President van Clever Leaves toe.

Ook werden recentlijk de richtlijnen voor industriële hennep teelt in Portugal bekend.

Binnenkort aandelen te koop op de NASDAQ

Als gevolg van een overeenkomst met Schultze Special Purpose Acquisition Corp (NASDAQ:SAMA) zullen Clever Leaves aandelen binnenkort te krijgen zijn op de NASDAQ. Dat zou betekenen dat er dan in totaal 24 cannabis gerelateerde bedrijven handelen op de NASDAQ en NYSE.