Samenwerking handelsvereniging VS en KvK Canada voor internationale groei

Er is een samenwerking aangekondigd van een handelsvereniging uit de VS en een onderdeel van de KvK van Canada ter bevordering van de groei op de internationale cannabismarkt.

0
cannabis industrie canada vs internationale cannabismarkt KvK Canada VS wereldwijd medicinale cannabis industriële hennep legale cannabis verkooprecords

De Canadian Chamber of Commerce International Cannabis Council en de American Trade Association for Cannabis and Hemp (ATACH) kondigde maandag aan in een persbericht dat ze een Memorandum of Understanding (MOU) hebben ondertekend. Hiermee kunnen ze Canadese en Amerikaanse bedrijven beter ondersteunen die willen profiteren van de exponentiële groei van de internationale cannabismarkt.

Leidende rol Canada en VS

Canada en de VS spelen een leidende rol in de ontwikkeling van de wereldwijde cannabisindustrie. Canada is de eerste grote ontwikkelde economie die recreatieve cannabis voor gebruik door volwassenen heeft gelegaliseerd. Gemeenschappen in heel Canada zijn nieuw leven ingeblazen door investeringen van de gereguleerde cannabisindustrie, met productie- en verwerkingsfaciliteiten die duizenden Canadezen voorzien van goedbetaalde banen uit de middenklasse.

De cannabisindustrie heeft al een extra $ 8,3 miljard bijgedragen aan het BBP van Canada

De cannabisindustrie heeft al een extra $ 8,3 miljard bijgedragen aan het BBP van Canada vanaf juli 2019. Inmiddels zijn er zelfs meer legale cannabis winkels in Canada dan in Nederland coffeeshops. De Amerikaanse markt staat op het punt om in 2020 meer dan $ 15 miljard te verkopen met verschillende nieuwe markten op staatsniveau die klaar staan ​​om te legaliseren.

De overeenkomst tussen de Canadese Kamer en ATACH zal bedrijven aan beide zijden van de grens ondersteunen door middel van grensoverschrijdende samenwerking en belangenbehartiging op het gebied van internationaal cannabisbeleid, regelgeving en normen.

Reactie Micihael Bronstein, voorzitter van de American Trade Association for Cannabis and Hemp

“De toekomst van de wereldwijde cannabishandel zal worden aangedreven door Canadese en Amerikaanse bedrijven(…)”

“De toekomst van de wereldwijde cannabishandel zal worden aangedreven door Canadese en Amerikaanse bedrijven en deze baanbrekende overeenkomst zal bijdragen tot leiderschap, belangenbehartiging op de markt en het bevorderen van relaties tussen ‘s werelds leidende cannabiseconomieën”, aldus Michael Bronstein, voorzitter van de American Trade Association for Cannabis and Hemp. “We zijn verheugd om nauw samen te werken met de Canadese Kamer van Koophandel en haar lidmaatschap van de toonaangevende cannabisbedrijven van Canada, om internationale betrokkenheid te vergemakkelijken en de belofte van een verantwoordelijke cannabisindustrie na te komen.”

“Deze overeenkomst brengt twee van de grootste en meest invloedrijke organisaties van de cannabisindustrie in Noord-Amerika samen”

“Deze overeenkomst brengt twee van de grootste en meest invloedrijke organisaties van de cannabisindustrie in Noord-Amerika samen”, zegt Cameron Bishop, Vice President Public Affairs en Stakeholder Relations bij Organigram en covoorzitter van de International Cannabis Council. “Door nauwere samenwerking, kennisuitwisseling en belangenbehartiging, zullen we de sociale rechtvaardigheid en economische kansen die inherent zijn aan de legalisatie van cannabis bevorderen”.

“Door samen te werken, ondersteunen we Noord-Amerikaanse bedrijven die willen profiteren van ongelooflijke internationale kansen nu en in het komende decennium en daarna,” vervolgde Nathan Mison, Chief Executive Officer bij Diplomat Consulting en covoorzitter van de International Cannabis Council.

Over de American Trade Association for Cannabis and Hemp (ATACH)

De American Trade Association for Cannabis and Hemp (ATACH) is de toonaangevende 501 (c) (6) handelsorganisatie in de cannabisindustrie die de uitbreiding en bescherming van de legale verkoop van cannabis voor industrieel, medisch en volwassen gebruik bevordert. ATACH was door het tijdschrift Campaigns & Elections uitgeroepen tot “Handelsvereniging van het jaar” en “Corporate Grassroots Organization of the Year”. Het lidmaatschap van ATACH bestaat uit de grootste en meest invloedrijke bedrijven in de branche, veertien organisatorische MOU-relaties met verenigingen op staatsniveau en nationale organisaties, om de bescherming en uitbreiding van de cannabisindustrie te bevorderen.

Over de Canadese Kamer van Koophandel International Cannabis Council

De International Cannabis Council maakt deel uit van de National Cannabis Working Group van de Canadese Kamer van Koophandel. Sinds de lancering in juni 2019 is de National Cannabis Working Group uitgegroeid tot meer dan 70 organisaties met een gedeeld belang om de groei en het concurrentievermogen van de Canadese cannabisindustrie te verbeteren en tegelijkertijd overheden te helpen hun gezondheids- en veiligheidsdoelstellingen te bereiken.