Nieuw recordhoogte aan Amerikanen voor legalisering van cannabis: 68%

7 op de 10 Amerikanen is voor de legalisering van cannabis: een record.

0
gallup peiling steun legalisering van cannabis legalisatie Amerika verenigde staten amerikanen
Via Gallup
- Advertentie -

Als het aan 7 op de 10 Amerikanen ligt (68%), dan gaat het land op federaal niveau over op de legalisering van cannabis. En dat is een recordhoogte, aldus een nieuwe Gallup peiling. En dat is nog voor de cannabis legalisatie overwinningen tijdens de Amerikaanse verkiezingen.

Lees ook:

Recordhoogte aan steun voor legalisering van cannabis in Verenigde Staten

Gallup peilde voor het eerst de mening van het publiek over de legalisering van cannabis in 1969, toen 12% van de Amerikanen er achter stond. In 1977 was de steun meer dan verdubbeld tot 28%. Het bedroeg tot 2000 niet meer dan 30%, maar is in de twee decennia sindsdien sterk gestegen en is nu tweemaal zo groot als in 2001 en 2003.

De laatste gegevens zijn van een opiniepeiling gehouden van 30 september tot 15 oktober, en dus vóór de verkiezingen

De laatste gegevens zijn van een opiniepeiling gehouden van 30 september tot 15 oktober, en dus vóór de verkiezingen. Tijdens de verkiezingen konden verschillende staten stemmen over de legalisatie van cannabis. Kiezers in al deze staten – Arizona, Montana, New Jersey en South Dakota – stemden voor de volledige legalisatie van cannabis bij de afgelopen verkiezingen van 3 november. Ze sluiten zich aan bij 11 andere staten en het District of Columbia om wiet voor recreatieve doeleinden te legaliseren. Bovendien voegden kiezers in Mississippi en South Dakota zich bij 33 staten en het District of Columbia door wetten aan te nemen die het gebruik van cannabis voor medicinale doeleinden legaliseren of decriminaliseren.

Amerikaanse Congres gaat in december stemmen over volledige legalisatie

Gisteren brachten we ook het nieuws dat het Amerikaanse Congres gaat stemmen over cannabis legalisatie in december. Mocht de wet (de MORE Act) er dus doorkomen in december, moet de Senaat over het wetsvoorstel stemmen na 20 januari. Mocht ook die voor stemmen, misschien met een Republikein uit een staat waar cannabis is gelegaliseerd, dan zal de nieuwe president Joe Biden de wet alleen nog moeten ondertekenen waarna cannabis eindelijk federaal gelegaliseerd is in Amerika.