Organigram (NASDAQ:OGI) wil $60 miljoen Canadese dollar ophalen met verkoop aandelen

Daarvoor wil Organigram 32,500,000 aandelen verkopen aan $1,85 canadese dollar per stuk (of omgerekend 1,21 euro).

0
organigram
- Advertentie -

De grote Canadese cannabis kweker Organigram (NASDAQ:OGI) kondigde aan in een persbericht deze week dat het $60 miljoen canadese dollar wil ophalen met de verkoop van aandelen. Omgerekend is dat een kleine 40 miljoen euro.

Organigram wil 32,500,000 aandelen om $60 miljoen Canadese dollar op te halen

Daarvoor wil Organigram 32,500,000 aandelen verkopen aan $1,85 canadese dollar per stuk (of omgerekend 1,21 euro).

32,500,000 aandelen verkopen aan $1,85 canadese dollar per stuk

Elke unit zal bestaan uit één gewoon aandeel van het bedrijf en de helft van een verzekering voor de aankoop van gewone aandelen van het bedrijf. Elke verzekering zal uitoefenbaar zijn om één gewoon aandeel van het bedrijf te verwerven voor een periode van 3 jaar volgend op de afsluitingsdatum van het aanbod tegen een uitoefenprijs van $2,50 canadese dollar per verzekerde aandeel, onderhevig aan aanpassingen in bepaalde gevallen.

Bovendien heeft Organigram de verzekeraars een optie van 30 dagen verleend om tot 15% extra van de participaties aangeboden in het voorgestelde aanbod te kopen tegen dezelfde voorwaarden.

Het aanbod zal naar verwachting op 12 november 2020 worden afgerond en zal onderworpen zijn aan markt- en andere gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuringen van de Toronto Stock Exchange en de NASDAQ.

Organigram verwacht de netto-opbrengst te gebruiken om schulden terug te betalen en voor werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden.

Met de beurswaarde gaat het al langer niet zo lekker

Met de beurswaarde (NASDAQ:OGI) gaat het al een tijdje niet zo lekker, zoals te zien in onderstaande grafiek.

organigram beurswaarde koers
Via Google

Het bedrijf kwam in augustus 2014 op de beurs en debuteerde met een waarde van 2,11 dollar. Op zijn piek was het aandeel 7,98 dollar waard maar nu is het nog maar 1,23 dollar waard. Dat is dus zo’n 40% minder dan de debuutwaarde.