Justitie eist in hoger beroep hogere straf voor joints draaien voor The Grass Company coffeeshops

Justitie heeft hogere straffen geëist in hoger beroep voor de productie van joints voor The Grass Company coffeeshops.

0
The Grass Company Johan van Laarhoven OM Sidney Smeets
- Advertentie -

Ruim zes jaar na de inval op de plek in Waalwijk waar de joints werden gedraaid voor The Grass Company coffeeshops, stonden afgelopen vrijdag zeven Thaise vrouwen voor het gerechtshof in Den Bosch. Ondersteund door drie tolken verdedigen ze zich tegen de straf die hen eerder werd opgelegd. Justitie eist echter een strengere straf dan eerder werd opgelegd bericht het Brabants Dagblad.

Advocaten verdedigen: Werkzaamheden waren noodzakelijk voor coffeeshops

Advocaat Rob Milo en collega Suzanne Brinkman betwisten de opstelling van justitie, waarbij zij pleiten voor een ‘schuldigverklaring zonder strafoplegging’.

Volgens hen werkten de vrouwen legaal met een arbeidscontract voor The Grass Company en waren hun taken essentieel voor de gedoogde coffeeshops.

De discussie draait om de vraag of het rollen van joints als strafbaar feit kan worden beschouwd, terwijl coffeeshops worden gedoogd.

Justitie versus verdediging: Productie van joints voor coffeeshop onder de loep

Terwijl de advocaten de zaak vergelijken met andere situaties waar externe handelsvoorraden werden aangetroffen, blijft justitie standhouden.

De advocaat-generaal benadrukt dat het rollen van joints lucratief mag zijn maar niet noodzakelijk is voor coffeeshops. In hoger beroep eist justitie een voorwaardelijke werkstraf van 45 uur tegen alle vrouwen. Eerder werd 20 uur geëist.

Een Kaatsheuvelnaar, bedrijfsleider tijdens de inval, riskeert een zwaardere voorwaardelijke taakstraf van 90 uur.

De uitspraak volgt over twee weken berichtte het Brabants Dagblad vorige week, dus vermoedelijk al over een week.