OM: Jonge Utrechters verdacht van afpersing coffeeshop De Wolf

Jonge Utrechter met 159 cobra's gearresteerd in verband met explosie bij restaurant en afpersing bij coffeeshop De Wolf.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Een explosie in de nacht van 1 oktober 2023 bij een BBQ-restaurant aan de Amsterdamsestraatweg blijkt verbonden te zijn met afpersingspogingen gericht aan coffeeshop De Wolf aan de Laan van Nieuw-Guinea. De verdachte, een 19-jarige Utrechter, werd gearresteerd en bleek in het bezit van 159 cobra’s, zwaar vuurwerk dat vaak wordt gebruikt bij dergelijke criminele activiteiten.

Dreigbrieven en Bitcoin-eisen

Voorafgaand aan de explosie ontving de coffeeshop-eigenaar dreigbrieven, waarin een betaling van respectievelijk 10.000 en 8.000 euro in bitcoins werd geëist.

De deadline voor betalingen werd gesteld, met dreigementen van ernstige gevolgen als niet aan de eisen werd voldaan.

Zelfs telefonische bedreigingen werden geuit, met opgenomen gesprekken als potentieel bewijsmateriaal.

Arrestaties en schade bij restaurant

Drie Utrechters van 18, 19 en 27 jaar werden 5 oktober aangehouden in verband met de explosie. De arrestatie volgde na schade aan een BBQ-restaurant, waarvan de gevel, ramen en deuren beschadigd raakten door het ontplofte explosief.

De rechtbank hoopt de zaak tegen de Utrechter(s) nog dit voorjaar te kunnen behandelen.