Thaise en Belgische joints rollers The Grass Company schuldig bevonden

Ook werden drie bedrijfsleiders van The Grass Company veroordeeld tot voorwaardelijke werkstraffen van 40 en 80 uur omdat ze jaren geleden te veel voorraad hadden. Een werd vrijgesproken.

0
The Grass Company Johan van Laarhoven OM Sidney Smeets
- Advertentie -

Negen Thaise vrouwen en een Belgische vrouw zijn vorige week door de rechter schuldig bevonden aan het overtreden van de Opiumwet. Ook het rollen van joints voor coffeeshops wordt namelijk gezien als het verwerken van cannabis, wat is verboden volgens de wet. De joints werden gemaakt voor The Grass Company coffeeshops in Den Bosch en Tilburg.

De vrouwen werden op heterdaad betrapt op 30 augustus 2017, vijf jaar geleden alweer. Ze dachten niets verkeerds te doen, maar volgens de rechter zijn interpretatie van de wet zijn ze wel degelijk schuldig. De rechter veroordeelde alle vrouwen tot voorwaardelijke werkstraffen van 20 uur met een proeftijd van twee jaar. Wel overweegt hun advocaat om in hoger beroep te gaan.

Ook drie bedrijfsleiders van The Grass Company veroordeeld tot voorwaardelijke werkstraffen

Daar bleef het echter helaas voor The Grass Company niet bij in de rechtszaal. Ook werden drie bedrijfsleiders van The Grass Company vorige week op dezelfde dag veroordeeld tot voorwaardelijke werkstraffen van 40 en 80 uur omdat ze jaren geleden te veel voorraad hadden. Een werd vrijgesproken.

En ook daar houd het niet bij op. De gemeente Tilburg wil The Grass Company coffeeshops sluiten en de grote rechtszaak loopt nog. Dat terwijl de oude baas van de keten Johan van Laarhoven juist een schadevergoeding wil van de Staat, gezien zijn erbarmelijke, vijfjarig verblijf in de gevangenis die ook wel de ‘Hel van Bangkok’ wordt genoemd. Wel won juist de keten eerder dit jaar een rechtszaak tegen de ING, waarin de rechter bepaalde dat de bank de bankrekening niet zomaar mocht opzeggen.