Directie growshop groothandel Het Groeipaleis Nieuwegein half jaar gevangenis in

Ook moeten de beide 50-jarige mannen ieder 81.000 euro boete betalen.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De directie van de voormalige growshop groothandel Het Groeipaleis uit Nieuwegein moeten beiden een half jaar de gevangenis in en kregen daar bovenop ook nog een half jaar voorwaardelijk. Ook moeten de beide 50-jarige mannen ieder 81.000 euro boete betalen. Tussen 2015 en 2018 zouden ze volgens het OM een omzet van ongeveer 102 miljoen euro hebben gedraaid.

De handel in producten voor growshops begon al voordat in 2015 de zogenaamde growshopwet een feit werd. Als argument in de rechtszaal werd door de advocaat van de mannen gebruikt dat ze dachten dat hun producten voor de hobbyteler en medicinale thuisteelt waren bedoeld. Maar uit afgetapte gesprekken bleek heel iets anders.

Ook een 56-jarige man, vertegenwoordiger van de groothandel op beurzen, is veroordeeld tot een maand voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 100 uur. Hij werd op een buitenlandse beurs benadert door een undercover agent wat zou leiden tot de levering van producten bedoeld om een cannabis kwekerij op te zetten.

Daarnaast is ook een 26-jarige, de zoon van één van de directeuren, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden en een geldboete van 10.000 euro. De jongeman gaf leiding aan een winkel in Nieuwegein die handelde in producten om illegale kwekerijen op te zetten.

Een 53-jarige man uit Tilburg is juist door de rechtbank vrijgesproken, omdat die niet acht bewezen dat de man een leidinggevende functie had.

Voor de rest zijn alle bezittingen en gelden van vijf bedrijven verbeurd verklaard, wat betekend dat de verdachten naar de bezittingen en het geld kunnen fluiten. De waarde daarvan zou oplopen tot in de miljoenen euro’s. De bedrijven zijn namelijk door de rechtbank veroordeeld voor het witwassen van inkomsten van de groothandel.

En Kulu Trading dan?

Benieuwd zijn we ook hoe Kulu Trading er vanaf gaat komen, de Nederlandse groothandel die eind 2020 een inval kreeg te verwerken. Echter was Kulu geen groothandel in growshop producten, maar in rokersbenodigdheden en parafernalia.