Johan van Laarhoven wil schadevergoeding van de Staat

"Ooit zal de waarheid boven tafel komen", zei van Laarhoven.

0
johan van laarhoven tukta
Johan van Laarhoven met zijn vrouw Tukta voor zijn opsluiting in Thailand.
- Advertentie -

Johan van Laarhoven en zijn advocaat Gerard Spong zijn waren gisteren in de rechtbank om een schadevergoeding te krijgen van de Staat der Nederlanden. Met de rechtszaak willen ze een schadeclaim neerleggen.

Johan van Laarhoven wil geld zien van de Staat der Nederlanden

Gisteren maakte het Brabants Dagblad bekend dat Johan van Laarhoven en zijn advocaten bij het Paleis van Justitie in Den Haag aanwezig waren bij een zitting die moet leiden tot de schadeclaim. “Ooit zal de waarheid boven tafel komen”, zei van Laarhoven toen ze de rechtbank uit liepen.

“Ooit zal de waarheid boven tafel komen”

Het zou gaan om een civiele procedure om af te dwingen dat de Staat gaat betalen voor de schade die hij heeft geleden voor zijn 5,5 jaar in de ‘Hel van Bangkok’, zoals de gevangenis van Bangkok ook wel bekend staat. Die procedure was al gestart terwijl hij nog in Thailand vast zat in de gevangenis, maar dinsdagochtend was hij er voor het eerst zelf bij. De verwachting is dat de procedure nog ongeveer een jaar gaat duren.

De opgeroepen getuige Charles van der Voort van afgelopen dinsdag is een bekende als je de zaak van Johan van Laarhoven hebt gevolgd. Voor een herinnering, raden we aan de onderstaande reportage van Cannabis News Network uit 2016 terug te kijken.

Gaat Johan ook echt een schadevergoeding krijgen?

Dat is volgens Brabants Dagblad journalist René van der Lee nog maar de vraag. Er loopt namelijk nog een rechtszaak tegen The Grass Company en nu is het getouwtrek om wie er eerder wie gaat betalen. Van Laarhoven wil geld van de Staat der Nederlanden, maar ook het Openbaar Ministerie (OM) wil geld zien van. Het OM verdenkt Johan van belastingontduiking, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Het verhaal van Johan van Laarhoven zal je overigens niet in de koude kleren gaan zitten. Voor de gehele Nederlandse bevolking was het verhaal van Johan en Tukta te zien in de documentaireserie ‘Cannabis’. In totaal heeft hij 6 jaar vastgezeten, voor het grootste deel in Thailand, en werd hij pas op 28 augustus vervroegd vrij gelaten.

Door zijn terugkeer, werd ook de rechtszaak weer opgepakt.

Intussen blijft de gemeente Tilburg hameren op sluiting van The Grass Company coffeeshops.