Coffeeshop Blowboot in Almere tijdelijk gesloten na brand door kortsluiting

Kortsluiting in bekabeling boven plafond veroorzaakt brand, met aanzienlijke schade en daardoor tijdelijke sluiting van de Blowboot coffeeshop in Almere.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Dinsdagavond brak er brand uit in de Blowboot coffeeshop aan het Festivalplein in Almere Stad. Het vuur ontstond rond 18:00 uur en werd toegeschreven aan kortsluiting in de bekabeling boven het plafond, aldus de brandweer.

Update: Coffeeshop Blowboot in Almere alweer terug open na brand door kortsluiting

Brand in Blowboot coffeeshop Almere Stad

De brandweer moest snel opschalen naar de categorie ‘middelbrand’ en rukte uit met onder meer drie tankautospuiten en een hoogwerker.

De oorzaak van de brand werd geïdentificeerd als kortsluiting in de bekabeling boven het plafond.

“We hebben het plafond over een lengte van vier meter moeten slopen om het vuur te kunnen bestrijden. Daardoor is de schade in de boot vrij groot. Voorlopig kan de coffeeshop daarom niet open,” legde de woordvoerder van de brandweer uit.

Klanten moeten elders hun benodigdheden halen.

Blowboot tijdelijk gesloten na grote brand

Ondanks de sluiting van de Blowboot coffeeshop, stonden veel consumenten te wachten in de hoop toch nog iets te bemachtigen.

Een woordvoerder van de brandweer benadrukte dat de shop voorlopig gesloten blijft vanwege de omvang van de schade, ondanks de wens van vele klanten om weer naar binnen te kunnen.