Kabinet Oekraïne steunt medicinale cannabis regulering voor PTSS door oorlog

Het wetsvoorstel om cannabis voor medische doeleinden te reguleren, heeft steun gekregen van het kabinet van Oekraïne

0
Oekraïne medicinale cannabis

Het wetsvoorstel om cannabis voor medische, industriële en wetenschappelijke doeleinden te reguleren, heeft steun gekregen van het kabinet van Oekraïne. Met de gaande oorlog, zien ze in dat medicinale cannabis van grote hulp kan zijn voor onder andere de behandeling van Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS).

Kabinet Oekraïne steunt medicinale cannabis wetsvoorstel

In een post op Facebook liet de minister van Volksgezondheid Viktor Lyashko het volgende weten:

Vrij vertaald:

Het kabinet heeft het wetsvoorstel over het reguleren van de circulatie van cannabisplanten (Cannabis) voor medische, industriële doeleinden, wetenschappelijke en wetenschappelijke activiteiten ondersteund om voorwaarden te creëren voor uitbreiding van de toegang voor patiënten met posttraumatische stressstoornissen verkregen als gevolg van oorlog.

We begrijpen de negatieve gevolgen van oorlog voor de staat van geestelijke gezondheid.

We begrijpen het aantal mensen dat als gevolg van deze impact medische behandeling nodig zal hebben.

En we begrijpen dat er geen tijd is om te wachten.

Daarom hebben we al een wetsbasis voorbereid om een volledige cyclus van drugs op basis van cannabis in Oekraïne te waarborgen: van teelt en verwerking tot volledige productie.

Communicatiecampagnes tegen de productie van cannabisdrugs bestempelen bewust de drugs op basis daarvan en illegale cannabis in omloop om de waarde ervan als medische drug te verminderen en het idee van het gebruik ervan voor medische doeleinden.

Sterker nog, cannabisdrugs zijn geen “concurrentie” van verdovende middelen, en maatregelen om hun circulatie te reguleren .”Medische” cannabis bevat cannabidiol, dat geen uitgesproken psychoactieve werking heeft, dus niet interessant voor recreatief gebruik.

We stellen tegelijkertijd nog steeds voor om strenge controle op de teelt, productie en implementatie van drugs te creëren, de gevoeligheid van dit probleem in de samenleving te begrijpen en zijn bereid om deze industrie geleidelijk te ontwikkelen, met de resultaten van de resultaten van behandeling en hulp aan Oekraïense patiënten. Niet om te importeren, maar om die van ons te doen, Oekraïens!

Van oudsher zijn drugs op basis van cannabis gebruikt om pijn, spasmen en spierstammen te verminderen, anorexia, PTSS en angststoornissen te behandelen. Daarnaast worden ze gebruikt bij de behandeling van individuele soorten epilepsie, glaucoom, psoriasis, parkinsonisme, multiple sclerose. Een belangrijk doel van deze medicatie is het verlichten van de pijn en het lijden van ernstig zieke en palliatieve patiënten, waaronder kankerpatiënten en hiv patiënten.

Debat over de legalisering van medicinale cannabis speelt al langer in Oekraïne

Het hoofd van de parlementaire factie van de Servant of the People-partij, David Arakhamia, zei eind 2020 dat het besluit om medicinale cannabis in Oekraïne te legaliseren zich in de laatste fase bevindt.

Iemand die daar een grote bijdrage aan heeft geleverd is tv-presentatrice Yanina Sokolova. Sokolova zei openlijk dat medicinale cannabis haar hielp kanker te bestrijden toen de pijn ondraaglijk werd.