Legale cannabis zorgt voor daling bierverkoop in Canada, blijkt uit onderzoek

De verkoop van bier is afgenomen in Canada na de legalisatie van de recreatieve cannabismarkt in 2018 voor volwassenen blijkt uit onderzoek.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

De verkoop van bier is afgenomen in Canada na de legalisatie van de recreatieve cannabismarkt in 2018 voor volwassenen, blijkt uit gegevens die eind vorige maand zijn gepubliceerd in het tijdschrift Drug and Alcohol Dependence.

NORML benadrukt Amerikaanse parallellen en waarschuwt voor inconsistenties in studies

Paul Armentano, plaatsvervangend directeur van NORML, benadrukte in een reactie dat vergelijkbare gegevens uit de Verenigde Staten wijzen op een daling in alcoholverkopen na de invoering van cannabiswetten.

Hij waarschuwt echter ook dat studies naar het complementaire of substitutiegedrag van alcohol en cannabis vaak inconsistente resultaten opleveren.

Bezorgdheid over toename van alcoholgerelateerde sterfgevallen in de Verenigde Staten

Recente gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention in de Verenigde Staten tonen een zorgwekkende stijging aan in sterfgevallen door overmatig alcoholgebruik, wat de discussie over mogelijke gezondheidseffecten van de overstap van alcohol naar cannabis aanwakkert.

Een onderzoeksteam van Canadese onderzoekers heeft de alcoholverkopen in de jaren vóór en na legalisatie geanalyseerd en documenteerde “bescheiden maar economisch betekenisvolle” dalingen in de verkoop van bier in blik en vat.