Griekenland gestart met voorschrijven van medicinale cannabis aan patiënten

Griekenland is gestart met het voorschrijven van medicinale cannabis aan patiënten, een besluit dat door de minister van Volksgezondheid met vreugde werd ontvangen.

0
Griekenland medicinale cannabis export
- Advertentie -

Griekenland heeft een historische stap gezet met de start van het voorschrijven van medicinale cannabis aan patiënten, een besluit dat door minister van Volksgezondheid Adonis Georgiadis met vreugde werd ontvangen. Het opent deuren voor duizenden patiënten die kampen met chronische pijn en biedt hen de mogelijkheid om met waardigheid terug te keren naar hun dagelijks leven.

Minister Georgiadis deelt vreugde met eerste patiënt

De minister van Volksgezondheid deelde zijn vreugde met Anna Panga, de eerste persoon in Griekenland die voor medische redenen medicinale cannabis voorgeschreven kreeg.

Georgiadis benadrukte het belang van toegang tot hoogwaardige medicinale cannabisproducten, die een significante impact hebben op het leven van patiënten die met chronische pijn worstelen.

Het wetsvoorstel werd al in mei 2021 goedgekeurd en de verkoop zou eigenlijk in 2022 starten, maar het werd dus pas in 2024.

Cannabis herstelt leven van patiënte

Anna Panga, de gelukkige ontvanger van de eerste voorgeschreven medicinale cannabis in Griekenland, getuigde in een reactie van het levensveranderende effect van medicinale cannabis.

Ze uitte haar dankbaarheid en benadrukt dat cannabis haar het leven heeft teruggegeven, en de minister haar de vrijheid heeft geschonken om met hoop te leven.

Haar ervaring vertegenwoordigt de verwachtingen van duizenden patiënten die lang hebben gewacht op dit cruciale moment in de Griekse gezondheidszorg.