Jaarrecord legale cannabisverkoop in VS op oudejaarsavond: 87,3 miljoen dollar

Rond kerst en Nieuwjaar was er een record aan legale cannabisverkoop in de Verenigde Staten onthulde de cannabis bedrijfssoftware van Akerna (NASDAQ:KERN).

0
project c chris haver EVALI vaporizer longziekte cannabis america placebo legalisatie van cannabis
- Advertentie -

Business intelligence van Akerna’s cannabis bedrijfssoftware (NASDAQ:KERN) onthulde dat rond kerst en Nieuwjaar een record aan legale cannabisverkoop heeft gevonden voor het jaar 2020.

In de kerstvakantieperiode werd er aan 427 miljoen dollar aan legale cannabis verkocht. Traditioneel is de vrijdag voorafgaand aan Kerstmis de grootste verkoopdag van de periode. Dit jaar zag de woensdag voor Kerstmis (23/12) echter de grootste omzetstijging met een stijging van 76% in de dagelijkse verkoop. Met een totaal van 87,3 miljoen dollar was de woensdag voor Kerstmis de op twee na grootste verkoopdag van het jaar, slechts iets achter op Green Wednesday met 87,4 miljoen dollar.

“We waren aangenaam verrast om te zien dat oudejaarsavond beter presteert dan Kerstmis”

Eerder werd geprojecteerd op lagere verkopen als gevolg van een verwachte afname van groepsbijeenkomsten en feesten als gevolg van corona crisis, maar oudejaarsavond overtrof alle verwachtingen. De eindejaarsvakantie zag ongeveer 89,4 miljoen dollar aan verkopen, ruimschoots meer dan Green Wednesday en werd daarmee de dag van de meeste cannabisverkoop van het jaar 2020 in de Verenigde Staten.

“We waren aangenaam verrast om te zien dat oudejaarsavond beter presteert dan Kerstmis”, zei James Ahrendt in het persbericht, Business Intelligence, Akerna. “Over het geheel genomen waren de laatste twee weken van het jaar enkele van de meest winstgevende weken voor cannabis in de detailhandel in 2020.”

Eerder meldden we al dat tijdens Labor Day er voor een kwart miljard aan legale cannabis werd verkocht in de VS, terwijl tijdens Thanksgiving weekend voor $238 miljoen werd verkocht.

Aanvullende inzichten voor de vakantieperiode

Gemiddelde besteding

Recreatief: $ 72
Medisch: $ 124

Cannabisverkoop per productcategorie

Losse wiet:  46%
Cartridges / vaporizer pennen:  32%
Concentraten (en hasj): 13%
Edibles: 7,5%
Andere: 1,5%

Daarbij merken we op dat in de wietproef, alleen wiet zal worden verkocht en hasj wat valt onder concentraten. Bijna de helft van de mogelijke producten van cannabis zullen dus niet worden gemaakt en verkocht.

Cannabisverkoop per geslacht

Man: 62%
Vrouw: 38%

Cannabisverkoop per leeftijd

Onder 30: 28%
30-40: 30%
40-50: 20%
50-60: 12%
Ouder dan 60: 10%

Cannabis Industrie Awards 2023