Liberale stadje Austin decriminaliseert cannabis in conservatieve Texas

Het liberale stadje Austin heeft bezit van kleine hoeveelheden cannabis gedecriminaliseerd in de conservatieve staat Texas.

0
Texas CBD
- Advertentie -

Niet alleen in verschillende Amerikaanse staten was er recentelijk goed nieuws te melden op het gebied van cannabis, ook in het liberale stadje Austin in het conservatieve Texas was recentelijk goed nieuws te melden. De kiezers in Austin keurden namelijk overweldigend een referendum goed die verhindert dat de politie van de stad wetten handhaaft tegen het bezit van kleine hoeveelheden cannabis en om onaangekondigd eigendommen te betreden met behulp van no-knock warrants.

Cannabis consumenten in Austin kunnen iets geruster slapen

Het voorstel werd aangenomen met 57.967 stemmen voor, of 85,5%, terwijl er 9.839 stemmen tegen waren, of 14,5%, volgens de definitieve maar niet-officiële resultaten van verkiezingsfunctionarissen. Er was geen oppositiecampagne.

Met het aannemen van het voorstel mogen de stadspolitieagenten niet langer arrestaties verrichten of een dagvaarding uitbrengen voor het bezit van een misdrijf voor een kleine hoeveelheid cannabis, op twee uitzonderingen na: als de arrestatie of dagvaarding deel uitmaakt van een hoge-prioriteit verdovende middelen onderzoek of een gewelddadig misdrijf.

Anders mogen de politieagenten de drugs in beslag nemen.

Nu de rest van Texas nog, maar dat kan nog wel even duren in de conservatieve staat. Dat terwijl vorige week Rhode Island alweer als 19e Amerikaanse staat cannabis legaliseerde.