Rhode Island legaliseert cannabis als 19e Amerikaanse staat

Delen van de wet die volwassenen toelaten om cannabis te bezitten en thuis te kweken, zijn onmiddellijk van kracht gegaan.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia

Met de handtekening van de Democratische gouverneur Dan McKee is Rhode Island gisteren de negentiende Amerikaanse staat geworden waar cannabis voor recreatieve doeleinden is gelegaliseerd voor inwoners ouder dan 21 jaar. Delen van de wet die volwassenen toelaten om cannabis te bezitten en thuis te kweken, zijn onmiddellijk van kracht.

Rhode Island alweer de 19e Amerikaanse staat waar cannabis is gelegaliseerd

“Rhode Island voegt zich nu bij de groeiende lijst van staten die gezond verstand en rechtvaardigheid voorrang hebben gegeven boven de status-quo van een mislukt en onzinnig verbod”, liet NORML-directeur Erik Altieri weten in een reactie.

“Rhode Island voegt zich nu bij de groeiende lijst van staten die gezond verstand en rechtvaardigheid voorrang hebben gegeven boven de status-quo van een mislukt en onzinnig verbod”

“De goedkeuring van legalisatie in Rhode Island is slechts het laatste teken dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen wil dat cannabis wordt gelegaliseerd en dat hun wetgevers steeds beter reageren op dit groeiende publieke sentiment.”

NORML’s State Policy Manager Jax James voegde daaraan toe: “We zijn verheugd dat gouverneur McKee snel heeft gehandeld om deze gezond verstand wetgeving in wet te ondertekenen. De overweldigende steun van wetgevers voor dit wetsvoorstel en de snelle aard waarmee het tot wet werd ondertekend, is een indicatie van de sterke mate van publieke steun die bestaat voor legalisatie, niet alleen in Rhode Island, maar ook in het hele land. Deze nieuwe wet zal werken om fouten uit het verleden recht te zetten en Rhode Island ook vooruit te helpen naar een betere en welvarendere toekomst.”

Wat maakt de legalisatie van cannabis in Rhode Island zoal mogelijk?

De Rhode Island Cannabis Act staat volwassen van 21 jaar en ouder toe om cannabis te bezitten (tot een ounce in het openbaar of tot 10 ounce thuis, 1 ounce is 100 gram), thuis te kweken (maximaal zes planten, niet meer dan drie volwassen planten) en gelimiteerde hoeveelheden cannabis aankopen te doen. Het vergemakkelijkt ook de automatische herziening en verwijdering van strafregisters uit het verleden. Volgens de maatregel moeten dossiers uiterlijk op 1 juli 2024 worden verwijderd. De wet bevat ook bepalingen voor het herinvesteren van belastinginkomsten uit de verkoop van cannabis in die gemeenschappen die voorheen het meest werden geschaad door het verbod, evenals programma’s om sociale rechtvaardigheid te bevorderen kandidaten die de markt willen betreden.

De wet voorziet in 33 verkoopfaciliteiten voor cannabis binnen de staat. De bestaande aanbieders van medicinale cannabis in de staat zullen ook vergunningen kunnen aanvragen om cannabisproducten aan volwassenen te verkopen. Naar verwachting zullen sommige van die cannabiswinkels al in december cannabis gaan leveren aan de markt voor gebruik door volwassenen.

Rhode Island is daarmee de negentiende staat die cannabis voor volwassenen legaliseert. Kiezers in verschillende andere staten, waaronder Maryland, Missouri en South Dakota zullen in november over de kwestie beslissen.