LTO Noord organiseert bijeenkomst vezelhennepteelt regio Noord

De Land en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) Noord organiseert 30 januari 2023 een bijeenkomst over de teelt van vezelhennep.

0
hennep hempflax oude pekela
Oogsten van Hempflax' industriële hennep in Oude Pekela. Screenshot uit video via YouTube.
- Advertentie -

De Land en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) Noord maakte eerder deze week bekend dat het op maandag 30 januari 2023 vanaf 19:30 uur in Tolbert (Groningen) een bijeenkomst over de teelt van vezelhennep organiseert. Daar vertellen ze onder andere over het perspectief, de toepassingen en er vindt een panelgesprek plaats met agrarische ondernemers die wel of geen vezelhennep telen.

Het programma is als volgt:

  1. Martien van den Oever van WUR vertelt over het perspectief en toepassingen van vezelhennep;
  2. Hempflax informeert de deelnemers over de teelt van vezelhennep en de verwerking in de praktijk;
  3. Vervolgens tonen we een video over de toepassing van vezelhennep in met name textiel, gevolgd door een vraaggesprek met een onderzoeker van de Hogeschool Gent;
  4. Daarna wordt het Wiki Handboek over vezelhennep, van het teeltplan tot en met de toepassingen, kort gepresenteerd. Het Wiki Handboek geeft informatie over de belangrijkste aspecten van de teelt, de verwerking en toepassingen. Wat gebeurt er met de vezelhennep nadat het is geoogst? Ook geeft het gebruikers van de grondstof inzicht in de totstandkoming.
  5. Tot slot vindt er een panelgesprek plaats met agrarische ondernemers.

Aanmelden als agrarisch ondernemer, gevestigd in Friesland, Groningen of Drenthe en wil je onderzoeken of de teelt van vezelhennep bij jou past? Dan kan je je via de website en het formulier daarop aanmelden (voor 23 januari 2023).

Datum en locatie

Datum: Maandag 30 januari 2023
Locatie: Evenementenlocatie De Postwagen, Hoofdstraat 53, 9356 AV Tolbert
Tijdstip: 19:30 inloop met koffie en thee, 20:00 start programma. Einde 21:30.

Over de bijeenkomst

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van het Kennis op Maat-project over Vezelhennep en is een initiatief van: LTO Noord, WUR, Hempflax, en HOGENT. Het project ontvangt financiële steun vanuit de kennis- en innovatieagenda landbouw, water, voedsel (TKI Agri&Food, TKI Tuinbouw&Uitgangsmaterialen).